Yayla merkezindeki camii avlusunda kurulan açık hava sinemasında çocuklar, patlamış mısır ve meyve suyu eşliğinde sevdikleri kahramanların filmlerini izledi. 'Rafadan Tayfa Dehliz Macerası' adlı filmi izleyen çocukların mutluluğu, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener ve ekibini de memnun etti.

Tolga Erener'in Açıklamaları

Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yaz tatilini aileleriyle birlikte yaylada geçirmek zorunda kalan ve sinemaya gitme imkânı bulamayan çocuklarımızı biraz olsun eğlendirmek amacıyla açık hava sinemasıyla buluşturduk. Çocuklarımızın ilgisi bizlere ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösterdi. Sinema ortamı oluşturmak adına patlamış mısır ikramında da bulunduk. Bu projemiz diğer yaylalarımızda ve köylerimizde de devam edecektir," dedi.

Geçmişi Yaşatmak İçin Baba Ocağını Müzeye Çevirdi: 5 Bin Antika Parçayla Nostalji Yolculuğu Geçmişi Yaşatmak İçin Baba Ocağını Müzeye Çevirdi: 5 Bin Antika Parçayla Nostalji Yolculuğu

Çocukların Mutluluğu

Yaylada geçirilen yaz tatilinde çocuklar, açık hava sinemasında film izleme keyfini ilk kez yaşadı. Çocuklar, sinema deneyimini patlamış mısır ve meyve suyu eşliğinde yaşayarak unutulmaz anlar yaşadılar. “Rafadan Tayfa Dehliz Macerası” adlı filmi izlerken neşeli dakikalar geçiren çocuklar, sinema etkinliğinden büyük bir memnuniyet duydu.

Projenin Geleceği

Tolga Erener, bu projeyi diğer yaylalar ve köylerde de devam ettirme niyetinde olduklarını belirtti. "Amacımız, çocuklarımızın yaz tatilinde eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak ve onlara unutulmaz anılar kazandırmak," dedi. Projenin diğer bölgelerde de uygulanmasıyla daha fazla çocuğun sinema keyfi yaşayacağı ve bu tür etkinliklerle sosyalleşmelerinin sağlanacağı ifade edildi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU