Mahalle muhtarı Haşim Karacaoğlu, ağaç sökümlerinin kamu kurumlarının denetiminde gerçekleştirildiğini belirtirken, vatandaşlar bu duruma isyan etti. Mahalle sakini Turan Düzyurt, “Bu araziler dedelerimizden kalma. Yarım asırlık ceviz ağaçlarının kesilmesi bir katliamdır. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk,” ifadelerini kullandı.

A W313177 04

Vakfıkebir'de 21 Öğrenci İcazet Aldı Vakfıkebir'de 21 Öğrenci İcazet Aldı

Diğer bir mahalle sakini Ömer Düzyurt ise, “Bu ağaçlar hiçbir yazılı izin olmadan katledildi. Ağaçlar, bir evlat gibidir; emek verilerek yetiştirilir,” diyerek, ağaçları sökenlerin cezalandırılmasını talep etti.

A W313177 06

Muhtar Karacaoğlu, sökülen ağaçların bir kısmının yol genişletme çalışmaları, diğerlerinin ise muhtarlık binası yapımı nedeniyle söküldüğünü açıkladı. Ayrıca, bu ceviz ağaçlarının belediyenin yeşil alanlarına dikileceği bilgisi verildi.

Çamoluk Belediye Başkan Vekili Halil Yerlitaş, konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına başvuruda bulunulduğunu ve gerekli soruşturmanın başlatılacağını duyurdu. Olay, ilçede tartışmalara yol açarken, vatandaşlar yaşanan duruma bir çözüm bulunmasını bekliyor.

Kaynak: İHA