Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Sekreteri Gökhan Gedikli, Karadeniz Gazetesine özel açıklamalarda bulunarak, halkın büyük çoğunluğunun geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğini belirtti. Gedikli, mutlu bir azınlık dışında herkesin zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Artık sahalara iniyoruz. Yarın saat 17:30'da 81 ilin meydanlarında yapacağımız basın açıklamasıyla işçiler başta olmak üzere, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, taşeron sorunu, güvencesiz çalıştırma ve kayıt dışı istihdam gibi sorunlara dikkat çekeceğiz. Yetkilileri harekete geçmeleri için uyaracağız" dedi.

Vergide Adalet İstiyoruz

Gökhan Gedikli, işçilerin maaşlarının vergi dilimleri nedeniyle hızla eridiğini belirtti. Büyükşehirlerde en ucuz kiranın 15 bin TL'yi bulduğunu ifade eden Gedikli, "Vergide adalet istiyoruz! İşçilerin maaşlarından kesinti, %15 vergi ile Ocak ayında başlıyor ve yıl ilerledikçe %35'e kadar çıkıyor. Vergi dilimlerinin arasının açılmasını istiyoruz ki işçilerin aldığı maaşlar biraz da olsa kendi ellerinde kalsın. Enflasyonun yükselmesi ve kesintilerle birlikte işçinin maaşı eriyor. Marketlerden pazarlara, temel ihtiyaç ürünlerinden doğalgaz ve elektriğe kadar her şeye zam geldi" diye konuştu.

Az Kazanandan Az Vergi, Çok Kazanandan Çok Vergi

Of Belediyesi'nden Coşkulu Şiir Yarışması: Başvurular Başladı! Of Belediyesi'nden Coşkulu Şiir Yarışması: Başvurular Başladı!

Gedikli, vergi sisteminde adaletin sağlanması gerektiğini belirterek, "Bir çalışan olarak 'Az kazanandan az vergi, çok kazanandan çok vergi' alınmasının taraftarıyız. Bugün işçiler %15 vergi kesintisiyle başlıyoruz, ancak bu oran yıl içinde yükselerek devam ediyor. Hangi şirket kazancından %15 vergi veriyor? İşçinin vergisi %35'e kadar çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Taşeron İşçiler İçin Mücadele Devam Ediyor

Taşeron işçiliğin kaldırılması gerektiğini söyleyen Gedikli, "Türkiye Yol-İş Sendikası olarak 2010 yılında bir mücadele başlattık ve bunu mahkeme ile sonlandırarak arkadaşlarımız kadrolarını aldılar. Türkiye’nin gündeminden taşeron işçiliği kaldırılmalı, kölelik düzeni son bulmalıdır. Her emekçi insan onuruna yaraşır bir ücret almalı, iş güvencesi sağlamalı, ücretlilerin vergi yükü hafifletilmeli" dedi. Gedikli, yarın yapılacak basın açıklamasında bu konuları detaylı bir şekilde ele alacaklarını belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN