South Paris Arena'da oynanan mücadelede Türkiye, ilk yarıyı 7-2 önde kapatarak üstünlüğünü net bir şekilde ortaya koydu ve maçı 8-3 kazanarak altın madalyayı aldı.

Başantrenör Gültekin Karasu yönetimindeki kadroda Sevda Altunoluk, Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk ve Berfin Altın yer aldı. Bu zaferle birlikte, Golbol Kadın Milli Takımı, Rio 2016 ve Tokyo 2020'nin ardından Paris 2024’te de şampiyon olarak Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip oldu.

Trabzonspor’un Beraberlik Golünü Atan Stefano Denswil’den Dürüst Değerlendirme Trabzonspor’un Beraberlik Golünü Atan Stefano Denswil’den Dürüst Değerlendirme

Karşılaşmayı izleyenler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bulunuyordu. Türkiye'nin bu oyunlardaki toplam madalya sayısı 19’a yükselirken, 3 altın, 9 gümüş ve 7 bronz madalyayla tarihinin en başarılı paralimpik oyunlarını geçiriyor. Paris 2024 Paralimpik Oyunları, 8 Eylül'de sona erecek ve Türkiye’nin madalya koleksiyonu büyümeye devam ediyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN