Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan, "Küresel piyasalarda olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Eğer 3. dünya savaşına doğru bir yönelim hızlanarak artmaya devam ederse, özellikle riskli piyasalardan yani borsalardan bir para çıkışı bekleyebiliriz. Ons altın tarafında da yeni rekor seviyeleri görmek oldukça mümkün." dedi.

Altın Fiyatlarında Son Durum

Orta Doğu’daki gerginlikler ve Fed’den gelen faiz indirimi sinyalleri, altın fiyatlarını etkileyerek tansiyonu yükseltti. Serbest piyasada ons altın 2450 doları test ediyor, tam altın ise 17 bin TL sınırında.

Yağbasan, "Fed ilk defa, uzun bir süre sonra bir sonraki toplantıda faiz indiriminin masada olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu beklentiyle paralel olarak ons altın tarafında ve diğer tüm ABD endekslerinde yukarı yönlü bir ivmelenmeyi izledik." ifadelerini kullandı.

Gram Altın İçin Yıl Sonu Tahmini: 3.500 - 3.750 TL

Ortadoğu'daki risk faktörlerinin kalkmasıyla altında kademeli düşüşlerin beklendiği, ancak yıl sonunda uzmanların gram altının en az 3.500 TL'yi göreceğini öngördüğü belirtildi. Yağbasan, "Yıl sonunda ons altın tarafından beklediğimiz seviye 2800 dolarlara denk geliyor. Gram altının bulunması gereken yerler 3500-3750 aralığı. Orta ve uzun vadede ons altında yükselişin devam etmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

EYT'de Yeni Dönem: Eylül Ayı İtibarıyla Yürürlüğe Girdi EYT'de Yeni Dönem: Eylül Ayı İtibarıyla Yürürlüğe Girdi

Güncel Altın Fiyatları
Gram altın: 2625 TL
Çeyrek altın: 4293 TL
Cumhuriyet altını: 17.589 TL

Kaynak: MYNETHABER