Türkiye genelinde bazı dolandırıcılar, sosyal medya ve internet üzerinden düşük ayarlı veya sahte altın ürünleri satarak, tüketicileri kandırıyor. Sipariş ettiği altını teslim alan vatandaşlar, ürünün beklediklerinden çok daha düşük ayarda olduğunu fark edince büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Kuyumcular, bu tür mağduriyetlerin artmaması için internetten altın alırken dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

FIAT’tan tarihi fırsat! ÖTV’siz Egea bu fiyata satılacak FIAT’tan tarihi fırsat! ÖTV’siz Egea bu fiyata satılacak

Yatırımcıların ilk tercihlerinden biri olan altında yeni tehlike ortaya çıktı. En net uyarı kuyumculardan geldi. İşte ayrıntılar...

Güne rekor seviyelerde başlayan altın, vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor, ancak yatırımcıların dikkat etmesi gereken önemli bir konu ortaya çıktı o da dolandırıcılar. Sosyal medya ve e-ticaret siteleri üzerinden satış yapan bazı firmalar, markasız, garantisiz ve sertifikasız ürünler sunarak müşterilerini kandırıyor.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, sipariş ettikleri ürünleri teslim alan vatandaşlar genellikle hayal kırıklığı yaşıyor. Zira ürünler ya düşük kaliteli ya da sahte çıkıyor. Bu durumla karşılaşan vatandaşların değişim talepleri ise genellikle kabul edilmiyor.

Kuyumcu Ramazan Özsoy, "Sosyal medya veya internet ilanlarına güvenerek yapılan altın alımları risk taşıyor. Video ve fotoğraflarla alıcıları kandırabilirler. Bir müşterimiz Mardin’den satın aldığı altın takı setinin 14 ayar olduğunu öğrenip bize getirdiğinde, ürünün 8 ayar olduğunu gördük.

65 bin lira ödemişti, bozdurduğunda değeri 25 bin lira bile etmeyecek. Başka bir müşteri ise topluca çeyrek altın alımında sahte bir çeyrek ile karşılaştı. Bu tür dolandırıcılıklar yaşanabiliyor" şeklinde uyarıda bulundu.

Özsoy, internetten altın alımlarında değişim yapılmadığını vurgulayarak, "Güvenilir bir kuyumcu ile alışveriş yapmak önemlidir. Tanınmamış satıcılardan alışveriş yaparken dikkatli olun çünkü sahte veya düşük ayarlı ürünleri çıplak gözle tespit etmek zor olabilir" diye ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ