Ekonomi yazarı Tuğba Ekin, altın fiyatlarının küresel piyasalardaki gelişmelerden nasıl etkilendiğini analiz etti. Ekin, gram altının 2400 TL seviyelerine kadar düşebileceğini ancak bu seviyelerin uzun vadede alım fırsatı sunabileceğini belirtti. Gram altının kısa vadede dalgalı bir seyir izlemesi bekleniyor.

Ekonomi yazarı Tuğba Ekin, küresel piyasalarda Pazartesi günü başlayan yoğun satışların yarattığı panik havasını ve bu durumun altın fiyatları üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Sosyal medya ve basın açıklamalarında, küresel piyasalarda yaşanan bu sert satışların piyasalarda bir panik ortamı oluşturduğunu dile getiren Ekin, bu durumun Borsa İstanbul'u da olumsuz etkilediğini ve genel olarak düşüşlerin derinleştiğini vurguladı.

Enflasyonun beklentilerin altında kalmasına rağmen, Kara Pazartesi etkisi nedeniyle piyasaların bu durumu olumlu karşılayamadığını belirten Ekin, tüm bu gelişmelere rağmen altının hâlâ güvenli bir liman olarak görüldüğünü ifade etti.

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

Düşüşlerin büyük ölçüde sert kâr realizasyonlarından kaynaklandığını ve dolar kurundaki artışın bu düşüşlerin bir kısmını dengelediğini açıkladı. Temel ve teknik analizler ışığında, Ekin gram altın fiyatlarının orta ve uzun vadede yükseliş eğiliminde olacağını öngördü.

GRAM ALTIN İÇİN YENİ TAHMİNLER

Ekin, gram altının 2650-2700 TL seviyelerine kadar yükselebileceğini tahmin ederken, olası bir geri çekilmede ise gram altının 2550 TL seviyelerinden alım fırsatı sunabileceğini ifade etti.

Kısa vadede teknik analizlerin satışları desteklediğini belirten Ekin, gram altında satışların artabileceğini ve fiyatların 2500 TL'nin altına inmesi durumunda 2400 TL seviyelerinin görülebileceğini belirtti.

Ekin ayrıca, altının güçlü bir destek noktasında bulunduğunu ve daha önce yaşanan üçlü dip formasyonunun altın için kritik bir destek sağladığını sözlerine ekledi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

ABD'de açıklanması beklenen enflasyon verileri öncesinde altın fiyatları düşüş eğiliminde kaldı. Ons altın, güne yüzde 0,43 değer kaybıyla 2.462 dolar civarında başladı.

Bu düşüşe paralel olarak, gram ve çeyrek altın fiyatları da geriledi. Gram altın 2.656 Türk Lirası seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın ise 4.343 Türk Lirası civarında el değiştirdi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ