Tırmanışın Detayları

Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyünün 2 bin 178 metre rakımlı Dulağa Yaylası'ndan yürüyüşe başlayan GÜDAK üyesi sporcular, 6 saat süren zorlu bir yürüyüşün ardından 3 bin 333 metre rakımlı Abdalmusa zirvesine ulaştı. Yürüyüş esnasında derin bir vadiyi aşan, şelalelerin yanından geçen ve oldukça dik ve kayalık alanları tırmanan sporcular, bu süreçte bin 200 metreden fazla irtifa kazandı.

Zirvede Unutulmaz Anlar

Eğitimde Yaşanan Derin Kriz Ve Saadet Partisi’nin Çözüm Önerileri Eğitimde Yaşanan Derin Kriz Ve Saadet Partisi’nin Çözüm Önerileri

Zirveye ulaştıklarında olimpiyat ikincisi milli atıcımız Yusuf Dikeç'in dünyaca ünlü pozunu vererek anı ölümsüzleştiren sporcular, zirvedeki bu deneyimi unutulmaz kıldı.

Beş Göller Bölgesine Devam

Abdalmusa zirvesinin ardından rotalarını Beş Göller bölgesine çeviren sporcular, ortalama 3 bin metre rakımlı tepeleri aşarak Beş Göller mevkiine ulaştı. Aynı gün içerisinde oldukça zor iniş ve çıkışlarla dolu 18 kilometrelik parkuru tamamlayan sporcular, bu zorlu parkuru 11 saatte bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

Bu etkileyici tırmanış, GÜDAK üyelerinin doğa sporlarına olan tutkularını ve zorlu koşullara karşı gösterdikleri dayanıklılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Sporcular, zirvede ve parkur boyunca yaşadıkları bu deneyimi unutulmaz kılarken, Gümüşhane'nin doğal güzelliklerini de keşfetmiş oldular.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU