Trafik Kazalarında Büyük Düşüş

‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ kampanyasına KTÜ’den destek ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ kampanyasına KTÜ’den destek

Vali Tanrısever, Temmuz ayındaki ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının bir önceki yıla göre yüzde 40 oranında azaldığını belirterek, bu olumlu gelişmeyi vurguladı. Vatandaşları yayla şenlikleri ve düğünlerde ateşli silahlarla havaya ateş edilmemesi konusunda uyardı.

Terörle Mücadelede 18 Operasyon

Toplantıda terörle mücadeleye dair bilgilere de yer verildi. Temmuz ayı içerisinde, PKK ve FETÖ/PDY başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 18 operasyon gerçekleştirildiği açıklandı.

Göçmen Kaçakçılığı ve Düzensiz Göçmenler

Düzensiz göçmenlere yönelik 3 operasyon yapıldığı ve bu operasyonlarda 3 organizatörün yakalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 9 düzensiz göçmenin ise Geri Gönderme Merkezlerine sevk edildiği öğrenildi. Göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda yakalanan organizatör oranının yüzde 100'ün üzerine çıktığı belirtildi.

Vali Tanrısever, vatandaşların güvenliği için yapılan bu çalışmaların devam edeceğini ve toplumun huzuru için gerekli tüm önlemlerin alınacağını vurguladı. Toplantı, Gümüşhane'nin güvenlik durumunu değerlendirerek, gelecek dönemde yapılacak çalışmalara ışık tuttu.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN