Hazırlıksız Yakalandılar

Gümüşhane’nin yaylalarında yaşayan ve göç etmeyi geciktiren yaylacılar, aniden bastıran kar yağışı nedeniyle zor durumda kaldı. Yaz lastikleriyle yola çıkan vatandaşlar, karlı yolların kapanması sonucu mahsur kaldı.

Rize’de Kar Yağışı Hayatı Felç Etti: 21 Köy Yolu Kapandı Rize’de Kar Yağışı Hayatı Felç Etti: 21 Köy Yolu Kapandı

İl Özel İdaresi ve AFAD Ekipleri Kurtarma Operasyonu Başlattı

Yaylalarda mahsur kalındığı yönündeki ihbarların ardından İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle bölgeye intikal ederek kurtarma çalışmalarına başladı. İlk olarak merkeze bağlı Alçakdere Yaylası’nda mahsur kalan 3 vatandaş kurtarıldı.

A W313460 04

Kuzugölü Yaylası'na Jandarma ve AFAD Desteği

Kurtarma ekipleri, daha sonra Dumanlı Köyü’ne bağlı Kuzugölü Yaylası yolunda mahsur kalan araçlarla ilgili ihbar üzerine Jandarma ve AFAD ekipleriyle koordineli bir çalışma yürüttü. Gece geç saatlere kadar süren çalışmalar sonucunda ekipler, Taşköprü Yaylası'ndan itibaren yolda kalan araçları kurtardı. Ayrıca, hayvanlarına saman taşıyan vatandaşların aracı da ekiplerin yardımıyla kurtarıldı.

Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Bölgedeki kar yağışı ve zorlu hava koşullarına rağmen ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Yaylalarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasıyla, benzer durumların yaşanmaması için uyarılar yapılıyor. Ekipler, yaylacılara kış koşullarına uygun hazırlık yapmalarını ve araçlarında gerekli ekipmanları bulundurmalarını tavsiye ediyor.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT