Terörle Mücadelede Yoğun Operasyonlar

Haziran ayı içerisinde Gümüşhane'de terörle mücadeleye yönelik 21, yılın ilk 6 ayında ise toplamda 100 operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Bu operasyonların Haziran ayında yüzde 31, 2024 yılının ilk 6 aylık sürecinde ise yüzde 39 arttığı vurgulandı.

Bartın Üniversitesi'nden Emeklilere Destek Protokolü! Bartın Üniversitesi'nden Emeklilere Destek Protokolü!

Göçmen Kaçakçılığına Karşı Etkin Müdahale

Vali Tanrısever, göçmen kaçakçılığına yönelik 19 operasyon gerçekleştirildiğini ve bu operasyonlarda 6 organizatörün tutuklandığını, yakalanan 19 düzensiz göçmenin ise Geri Gönderme Merkezleri'ne sevk edildiğini açıkladı.

Uyuşturucu ile Mücadelede Kararlılık

Uyuşturucu ile mücadelenin hız kesmeden sürdüğü Gümüşhane'de, operasyon sayıları bir önceki aya göre yüzde 33 artarken, gerçekleştirilen 75 operasyonda 19 kişi tutuklandı. Organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 18 operasyon neticesinde 13 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık Faaliyetlerine Karşı İki Kat Operasyon

Kaçakçılık faaliyetlerine yönelik operasyonların iki katına çıkarıldığı Gümüşhane’de, gerçekleştirilen 61 operasyonda çeşitli miktarda tabanca, av tüfeği, kaçak sigara, tütün ve makaron ele geçirildi. 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde kişilere karşı işlenen suçların yüzde 93’ü, mal varlığına karşı işlenen suçların ise yüzde 76’sı aydınlatıldı.

Vali Tanrısever, güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları sayesinde suçla mücadelenin etkin bir şekilde sürdüğünü ve vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN