Etkinlikte Duygusal Anlar
Etkinlikte birçok aktivite yer alırken, en dikkat çekeni resim çizme oldu. Katılımcılar, Filistin’de yaşanan zulmü kâğıda aktararak, yaşanan acılara dikkat çekmeye çalıştılar. Çocuklar, yaşları gereği, duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde resmetmeye çalıştı.

“İsrail Çocuklara Karşı Soykırım Yapıyor”
Filistin’deki durumla ilgili açıklamalarda bulunan grup adına konuşma yapan Sadullah Baydaroğlu, “Bugün itibariyle Gazze’ye karşı başlatılan soykırımın birinci yılı doldu. Sonuç olarak bölgenin tamamı yerle bir edilmiş durumda ve bölge halkının en az yüzde 2’si artık hayatta değil. Psikolojik desteğe ihtiyaç duymayan çocuk neredeyse yok. Çocuk Hakları Sözleşmesi ile çocuklara vaat edilen hakların tamamı, işgalcilerin postalları altında ezilmekte.” dedi.

Çocukların Temel Hakları
Baydaroğlu, Filistinli çocukların maruz kaldığı durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, “Her çocuk fiziksel ve duygusal sömürüden azat olmalıdır. Yaşına göre eğitim alabilmeli, sağlık olanaklarından ve sosyal imkânlardan faydalanabilmelidir. Çocuk Hakları Bildirgesi’ne göre bütün bunlar, bir çocuğun en doğal hakkıdır. Ne var ki Filistinli çocuklar bu tabi haklarından tamamen mahrum durumdalar ve onlar adına temenni ettiğimiz güzel hayattan nasiplenemiyorlar” şeklinde konuştu.

Bu etkinlik, Gümüşhane halkının Filistinli çocuklar için duyduğu hassasiyeti ve uluslararası insan hakları ihlallerine karşı gösterdikleri dayanışmayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri jürinin karşısında kıyasıya yarıştı Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri jürinin karşısında kıyasıya yarıştı

Muhabir: AYŞE SANCAK