Gümüşhane Milletvekilleri Celalettin Köse ve Musa Küçük’ün katıldığı toplantıya, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Eşref Balki, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mete Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Kenan Çaklı, Temel Özcan, Gümüşhane Torullular Dernek Başkanı Mümin Çakıcı, Gümüştuğ Vadisi Köyleri Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Madenciliği Hatırlattı: Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Üçüncü tarafından geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirilen toplantıda, Milletvekilleri Celalettin Köse ve Musa Küçük konuyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Köy muhtarlarının kendi köyleri ile ilgili maden ocağının faaliyetleri hakkında bilgi verdiği toplantıda, Milletvekili Celalettin Köse, ülke genelinde madencilik faaliyetlerinin yapılma zorunluluğunu hatırlattı. Bu faaliyetlerin insana ve çevreye duyarlı bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Önce İnsan ve Çevre: Bir araya gelmenin ve birlik olmanın önemine vurgu yapan Milletvekili Musa Küçük ise, "Bu tür işlerde kamuoyu çok önemli. Bu işe öncülük yapanlara teşekkür etmek gerekir. Kamuoyu baskısı, kamuoyu desteği ile çözemeyeceğimiz iş yoktur. Bu konuda rahat olun. Biz beraberiz, omuz omuzayız. Sizin aleyhinize hiçbir şey olmayacak. Söz veriyoruz. Madencilik noktasındaki şiarımız önce insan, sonra çevre, sonra da madenciliktir. Bundan kesinlikle taviz vermeyeceğiz," dedi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, madencilik faaliyetlerinin çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden nasıl yapılabileceği konusundaki hassasiyet vurgulandı. Toplantıya katılanlar, madencilik faaliyetlerinin sürdürülebilir ve çevre dostu bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Muhabir: AYŞE SANCAK