Trabzon’da şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinden etkilenen Araklı ilçesine Gümüşhane’den anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi ile birlikte afet bölgesini gezdi ve sel mağdurlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

“Gümüşhane ve Trabzon Et ve Tırnak Gibidir”

Başkan Başer, Gümüşhane Belediyesi olarak felaketin olumsuz etkilerini gidermek ve hayatın normale dönmesi için imkanları doğrultusunda çalışmalara katkı sunduklarını belirterek, "Şu ana kadar can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim, vatandaşlarımıza güç versin. Gümüşhane ve Trabzon et ve tırnak gibidir, bu yaraları birlikte saracağız" dedi.

“Felaketlere Karşı Hazırlıklı Olmalıyız”

Başer, felaketlerin her zaman istenmeyen olaylar olduğunu ancak hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. "Trabzon’da yaşanan bu büyük afette elimizden gelen desteği sunacağız. Allah, ülkemizi bu tür afetlerden korusun ve tüm vatandaşlarımızın yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.

Samsun'da Kurşun Yağmuru: Silahlı Saldırı Şüphelisi Tutuklandı Samsun'da Kurşun Yağmuru: Silahlı Saldırı Şüphelisi Tutuklandı

Başer’in açıklamaları, Trabzon ve Gümüşhane’nin zor günlerinde birbirine destek olma geleneğini bir kez daha ortaya koydu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN