Toplantıya, Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, İl Genel Meclisi üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk olarak Çamoluk Kavşağı'ndaki alanla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Akçaabat Sebat Gençlik Spor Kulüp Binası Yükseliyor! Akçaabat Sebat Gençlik Spor Kulüp Binası Yükseliyor!

Vali Alper Tanrısever, Şiran OSB'nin kurulması için tüm kesimlerin desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Kuruluş aşamasında sekreterya görevini Kaymakamlığın yürüteceğini belirten Vali Tanrısever, "Şiran'da yapılacak OSB için nerenin daha uygun olacağına hep birlikte karar vermek için bu toplantıyı düzenledik. Amacımız, OSB'nin sağlam temellerle en doğru yerde yapılarak ilimizin ve ilçemizin ekonomisine en fazla katkıyı sağlamaktır," dedi.

Kelkit ve Şiran'ın coğrafi şartları itibariyle avantajlı bir konumda olduğunu belirten Vali Tanrısever, her iki ilçede kurulacak OSB'lerin hem Gümüşhane'ye hem de ülkemize büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Toplantının ardından, Vali Tanrısever ve beraberindeki heyet, OSB'nin yapılması planlanan Çamoluk Kavşağı'ndaki 1,4 milyon metrekarelik alanda incelemelerde bulundu.

Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte, Şiran ve çevresinin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlanması hedefleniyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA