GÜMÜŞKİ YAYLASI’NDA MANTAR BEREKETİ
Trabzon’un Yomra ilçesi Çamlıyurt Mahallesi sakinlerinin vazgeçilmez uğrak noktalarından biri olan Gümüşki Yaylası, bu yıl bol yağışların etkisiyle mantar bolluğu yaşadı. Hafta sonunu güzel havada değerlendiren mahalle sakinleri, yaylaya çıkarak doğanın sunduğu bu fırsatı değerlendirdi ve bol miktarda mantar topladı.

Trabzon’da Katı Atık Kararı İptal Edildi, Büyükşehir İstinafa Gidiyor Trabzon’da Katı Atık Kararı İptal Edildi, Büyükşehir İstinafa Gidiyor

“DAĞ TAŞ MANTARLA DOLU”
Çamlıyurt Mahallesi’nden Halil Can, çocukluğundan beri her yaz Gümüşki Yaylası’nda mantar topladığını, ancak bu yılki bolluğun eşi benzeri olmadığını belirtti. Can, “Nereye baksak sıra sıra dizilmiş mantar kümeleriyle karşılaşıyoruz. Bol bol topladık ve yedik. Topladığımız mantarların fotoğraflarını sosyal medyada paylaştık, gurbetten hemşehrilerimizden telefonlar gelmeye başladı. Herkes mantar istiyor, keşke herkese gönderebilsek” dedi.

“MANTAR TOPLARKEN DİKKAT”
Halil Can, mantar toplamaya çıkanlara uyarılarda bulunarak, zehirli mantarlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. “Biz yörede yaşadığımız için hangi mantarın yenilebileceğini biliyoruz. Ancak bilmeyenlerin, özellikle zehirli mantar tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Yanlış bir mantar toplamak ciddi sonuçlara yol açabilir” diye konuştu.

Kaynak: İHA