Bakan yardımcıları kentin altyapı ve ulaşım projeleri üzerinde istişare yapan Genç, geleceğe yönelik iş birliği imkanlarını da değerlendirdi. Genç, bakan yardımcıları ile şehir için önemli bir konu olan hafif raysistem üzerinde de durum değerlendirmesi yaptı.

ÇELEBİ’NİN BABA ACISI

Milliyetçi Hareket Partisi 21. Dönem Trabzon Milletvekili Nail Çelebi, babası İbrahim Cudi Çelebi'yi kaybetmenin acısını yaşadı. Çelebi’nin cenazesi dün ikindi namazının ardından Bolu Beşkavaklar Mahallesi Yeni Camide kılınan namazın ardından toprağa verildi. Çelebi, “Babam hakkın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Babam için taziye mesajı gönderen telefonla acımızı paylaşan tüm dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.  Bütün geçmişlerimize      Allah ‘tan rahmet, sizlere sağlık, sıhhat içinde hayırlı ömürler diliyorum" dedi.

KAYA’YA SESTA HEDİYESİ

Trabzon’un Ortahisar ilçe Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sesta hediye edildi.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin siyasi partilerinden, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, Parti Meclisi Üyesi Nejla Büyükyılmaz ve Hilmi Büyükyılmaz Kaya’yı ziyaret etti. Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gözbebeğimiz Kıbrıs’ımızın simgelerinden ve nadide el sanatı örneklerinden olan Sesta hediyeleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İSA KAHRAMAN’IN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMASI

Vakfıkebir ve Beşikdüzü iki kardeş ilçe. Son 20 yılda ilçenin ileri gelenlerinin de gayreti ile iki ilçe arasındaki kardeşlik ve birliktelik daha da arttı. Geçtiğimiz günlerde Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, belediyeye ait mülkleri hiçbir bedel ödemeden kullanan kurumlardan belirli bir miktar kira alınmasını gündeme getirdi. AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman bunu fırsat bilerek kurumları Beşikdüzü’ne almaya talip olduğunu açıkladı. Bu açıklama Vakfıkebir’de büyük bir tepki ile karşılandı. Kamuoyunda, böyle bir durumun mümkün olmadığını bile bile iktidar partisinin ilçe başkanlığı sorumluluğunu taşıyan bir kişinin bu tür bir açıklama yapmasının nedeninin iki ilçenin arasını açmak ve gerginlik oluşturmak olduğu konuşulmaya başlanıldı. Büyükliman Yöresinde sağlanan birliktelik ve yörede herhangi bir ilçeye gelen hizmetin tüm ilçelere gelmiş gibi benimsenmesi düşüncesinin ağırlık kazandığı bir dönemden AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman’ın yaptığı bu açıklama, bu sorumluluğu taşıyamadığının çok açık bir göstergesi olsa gerek.

VAKFIKEBİR’İN YENİ ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANI

Ülkü Ocakları Vakfıkebir İlçe Başkanlığına Mustafa Haliloğlu atandı. Mustafa Haliloğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Haliloğlu, sorumluğunun bilincinde olduğunu ifade ederek kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yapabilmek için tüm gücüyle çalışacağını ifade etti. Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal ise, Ülkü Ocakları Vakfıkebir İlçe Başkanı Mustafa Haliloğlu’nu kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi.

DİLLİ AMELİYAT OLDU

Kalp rahatsızlığı yaşayan, Beşikdüzü siyasetinin önemli isimlerinden, aynı zamanda ilçenin sevilen esnaflarından Zülküf Dilli ameliyat oldu. Başarılı geçen operasyonun ardından bir açıklama yapan Züküf Dilli, “Allah'ın izniyle bu sıkıntıyı atlattık inşallah. Bu süreçte arayan soran mesaj atan herkese çok teşekkür ediyorum Allah hepinizden razı olsun. Benim için çok sıkıntılı bir süreç oldu. Herkese tavsiyem araştırmadan hemen karar vermeyin. Hocama ve ekibine bu süreci yakından takip eden doktorlarla konuşup bulan tavsiye eden Sayın Fikret Aydın ve Sayın Vekilimiz Yavuz Aydın'a ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çelik Borçka’ya Dikkat Çekti Çelik Borçka’ya Dikkat Çekti

CENAZE İÇİN AMERİKA’DAN GELDİ

İş insanı televizyoncu spor ve kültür camiasının sevilen ismi Saner Ayar Trabzon için her fırsatta vefasını ortaya koyar. Trabzonspor’a da hem futbol hem basketbol branşlarında hizmetleri ve desteği olan Saner Ayar aynı zamanda MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar’ın kardeşi. Saner Ayar şu sıralar ABD’de Türk dizi sektöründe önemli bir projede görev almakta. Televizyon dünyasından kopmadı. Önceki gün ise apar-topar Türkiye’ye gelerek akrabası olan piyade üsteğmen Ömer Faruk Ayar şehidimizin Köprübaşı ilçesindeki cenaze törenine katıldı. Bu vefa son derece anlamlı ve kıymetli. Saner Ayar farkı bu olsa gerek. Bu arada MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve il yönetimi tam kadro olarak hem cenaze öncesi hem cenaze de ve sonrası üzerlerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirdiler.

OKUL TERK ORANINDA ARTIŞ!

Öğrenci Veli Derneği’nin (Veli-Der) hazırladığı 2024-2025 eğitim-öğretim yılı raporuna göre, okullarda terk oranı arttı. Bundaki en büyük etkenler, okul harcamalarının artması, yoksulluk, özel okul ücretlerinin yüksekliği, nitelikli devlet okullarına az sayıda öğrenci alınması oluşturuyor. Raporda, okul terklerine paralel biçimde çocuk işçi sayısında yaşanan artışa dikkat çekiliyor. Örneğin, MESEM’lerdeki öğrenci sayısı 160 binken 1 milyon 264 bine ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 5-17 yaş arasında 720 bin çocuk ‘işçi’ olarak çalıştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı son verilerde okulda olması gereken 2 milyon 9 bin 480 çocuk örgün eğitim dışında. Türkiye'de özel okulların oranı yüzde 24'e ulaşırken TÜİK’e göre, eğitim harcamaları yüzde 120 artış gösterdi.

HASTALARA USTA MORALİ

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Düzköy ilçe devlet hastanesini ziyaret etti. Hastane başhekimi, doktor ve sağlıkçılarla durum değerlendirmesi yapan Usta, hastaneye tedavi olmak için gelen hastaları da ihmal etmedi. Hastaları ziyaret ederek, ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ileten Usta, sağlıkla ilgili hastanelerde bir eksiklik olmadığını söyledi.


TELEKOM YEŞİLOVA’YA

Son dönemde Telekom çalışmalarını dört dörtlük yerin egetiriyordu. Şikayet telefonu da pek almıyorduk. Ancak dün Yeşilova’dan arandık. Erol Bülbüloğlu, ‘Telekomun direği devrilmiş ve merkez mahalle 1226 nolu sokağı kapatmış. Araçlar bile gitmekte zorlanıyorlar. Bir an önce telekomun direği değişmesi ve mahallenin sorunu çözmesini bekliyoruz.’ dedi

Kaynak: HABER MERKEZİ