TAKA Gazetesi Reklam Müdürü Tuncay Uçkun ile Yazı İşleri Müdürü Bahattin Baştürk, Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik’in Taş Fırınında iftara misafir oldular. İlik’in oğlu Enesk, kardeşi Ömer ve fırın ekibi gündüz çalıştılar. İftar saatinde ise meşhur Trabzon pidesi ve güveci ile iftarı açtılar.
ASIRLIK RAMAZAN HEYECANI
Trafik yoğunluğundan dolayı iftar yemeğine yetişemeyen Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, telefon ile fırına bağlandı. İlik, Ramazan’da Trabzon’un pide ve güveç geleneğinin asırlar öncesine dayandığını belirterek, “Atalarımızdan gelen bir gelenektir pide ve güveç. Halkımız Ramazan ayını heyecanla bekliyor. Malzemeler kaliteli, ustalar kaliteli, iftar soframıza misafir olan insanlar kaliteli. Taş fırında pişen pide ve güvecin tadına asla doyum da olmaz. İyi ki soframızı bereketlendirdiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.
Gündüz Fırına Atılan Güveç İftar Saatinde Çıktı; Ekmek Teknesinde Oruçlar Açıldı
Trabzon’da Ramazan ayının vazgeçilmezi meşhur Trabzon pidesidir.
Muhabir: AYTEKİN AKAY
Yorumlar
Çok Okunanlar

Yusuf Erdoğan’dan Trabzonspor İtirafı: Fatura Onlara Mı Kesildi?

Fatih Tekke Onay Verdi: Ozan Tufan'nın Yolu Açıldı!

Emre Mor İçin Transfer Yarışı! Trabzonspor ve Eyüpspor Devrede

Galatasaray’dan Trabzonspor’a İki Sürpriz Transfer!

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor Sözleri Taraftarı Kızdırdı

Trabzonspor’un Gözdesi Yeniden Sahnede: Trabzonspor scoutları da takip etti