Namazın ardından vatandaşlarla kucaklaşan Genç, “Hemşehrilerimizle hasbihâl ediyor; günün güzelliğine güzellik katıyoruz” dedi. Genç’e ziyaretinde Soğuksu Muhtarı aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk eşlik etti.

Boz’dan Anlamlı Cevap

Sosyal medya çıktıktan sonra klavyeyi az kullanmayı bilen, ağzı laf yapanlar sosyal medyada fenomen olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor. Geçenlerde sosyal medya hesaplarını gezinirken, bir paylaşım dikkatimizi çekti. AK Parti il başkanlığı süreci ile alakalı, ‘AK Parti Trabzon İl Başkanı kim olsun? Salih Cora mı? Sezgin Mumcu mu?’ paylaşımı yapıldı. sosyal medya paylaşımına anlamlı bir cevap veren AK Parti’nin önceki il başkan vekillerinden Köksal Boz, “Sezgin bey başarılı bir seçim dönemi geçirdi , idareciliği iyi ,şahsi düşüncem devam etmeli….. Ama ille de Sezgin bey ben yokum diyor devam etmek istemezse ben seve seve yaparım, hem de herkesten daha iyi” yorumunu yazarak anlamlı bir cevap verdi.

Önüne Gelen Kahraman

Konu sosyal medyadan açılmışken, Büyükliman bölgesinden devam edelim. Dedik ya ağzı az laf yapan, klavye kullanabilen, eline mikrofonu alan kendini ‘Gazeteci’ olarak tanımlamaya başladı. Böyle sözde gazetecilerden bir tanesi de Büyükliman Bölgesinde çok sık karşımıza çıkıyor. Sabah uyanır uyanmaz, daha elini yüzünü yıkamadan, karşısındakine bir ‘Günaydın’ bile demeden başlıyor eleştirilere. Eleştiri olur. Provokasyon asla olmaz. Provokasyon derecesinde eleştirilere devam ediyor. Bunları görünce önce şaşırıyor, sonra da gülüp geçiyoruz. Kimin ne olduğunu, kimlerle kol kola yürüdüğünü, kimlere iş yaptırıp sonra ‘Gazeteciyim’ adı altında ücretlerini ödemediğini de çok iyi biliyoruz. Yeri zamanı geldiğinde konuşuruz. Şimdilik susma hakkımızı kullanalım.

Başkan’a Özdil’de Ziyaret

Trabzon’a büyükşehir ve il belediye başkanı olarak 10 yıl hizmet eden Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu başkanlığı dönemindeki ekip arkadaşları ziyaret etti. Yomra Özdil’deki evinde istirahat eden Gümrükçüoğlu’nu, başkanlığı dönemindeki yardımcısı Ergin Aydın, eşi Nalan Aydın, ekip arkadaşları Şevket Çelik ile İsmail Hakkı Kaplan ziyaret etti. Gümrükçüoğlu ile bir süre sohbet ederek eski anıları yad ettiler. Belediyede yaptıkları çalışmalarla ilgili güzel diyalog oldu.

Enginyurt kimden helallik aldı?

Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de.. Türkiye’nin şehidi Sarıgerme’de..

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ilginç çıkışları ile dikkatleri çekiyor. Enginyurt eski bakanlardan Nurettin Nebati’den helallik aldı. Enginyurt, “Gözlerindeki Şimşeği anlayamadık. Şimşek ocağımıza incir ağacı dikti. Hakkını helal et Nebati” dedi.

Köseoğlu Ağırladı

AK Parti Trabzon önceki dönem milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, yakın dostluk kurduğu Şanlıurfa’nın önceki dönem büyük şehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü Trabzon’da misafir etti. Ofisinde ağırladığı Beyazgül ile sohbet ederek, eski anıları yad ettiler. Köseoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Beyazgül’e teşekkür etti.

Tam Bir İkili

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz ile Ortahiar belediye başkanı Ahmet Kaya’nın uyumu her yerde takdir topluyor. Batmaz, seçimlerden önce Kaya’nın kazanacağına çok inandı. Teşkilatçılık ruhu ile seçimlere sarıldı. Seçimler kazanıldı. Kaya’yı bir an yalnız bırakmayan Batmaz, programlarda kendisine hep eşlik ediyor.

Bıyık Halkın İçinde

Trabzon’un Yomra ilçe belediye başkanı Mustafa Bıyık, halkın içinde olmaya özen gösteriyor. Her zaman halkın içinde olan, halkın derdiyle dertlenen Bıyık’a, Sancak Mahallesinde esnaf ziyareti yaparken fotoğrafına denk geldik. Fotoğraf o kadar içten ve samimiydi ki, biz de iki satır yazmak istedik. Bıyık, insan ilişkilerinde çok başarılı.

Muhtarların Su İsyanı

Vakfıkebir İlçe merkezine yakın mahalle muhtarları, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Aksoy Lokalinde basın açıklaması yaparak vatandaşların duyarlı olmalarını ve ilgililerin konuya çözüm getirmeleri için çağrı yaptılar. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde Büyükliman Mahallesi Muhtarı Sadık Aydın, Kemaliye Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Çavdaroğlu, Tarlacık Mahallesi Mustafa Çiçek, Çamlık Mahallesi Muhtarı İlyas Bahadır, Hacıköy Muhtarı Abdulkadir Bizel, Güneysu Mahallesi Muhtarı Hakan Koçal, Çavuşlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Oğuzhan ve Şenocak Mahallesi Muhtarı Avni Özoğlu ile son günlerde mahallelerde yaşanan su sorunları ile ilgili basın açıklamasında bulundular. Büyükliman Mahallesi Muhtarı Sadık Aydın’ın sözcülüğünde açıklamalarda bulunan muhtarlar, değerli kamuoyuna saygıyla duyurulu diyerek yaptıkları açıklamalarda; son günlerde mahallelerde müthiş derecede su sorunu yaşandığının altı çizildi.

Editör: Birol Sancak