Personel Takviyesi ve Gelişmiş Hizmetler

Ticaret Bakanlığı, gümrük personeli ve İçişleri Bakanlığı görevli personel sayısını artırarak, gurbetçilerin yurda girişlerinde ve dönüşlerinde sıkıntı yaşamadan işlemlerini yapmalarını sağladı. Özellikle Kapıkule'de, yolcu giriş peronları 12'den 24 işlem noktasına çıkarıldı ve tüm peronlar tam kapasite çalışacak şekilde düzenlendi.

Kamera Görüntüleri ve Anlık Yoğunluk Takibi

Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek

Yurt dışından Türkiye’ye gelecek vatandaşlar, gümrük kapılarındaki anlık yoğunluk durumunu 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü web sitesi üzerinden yayınlanacak kamera görüntüleri aracılığıyla takip edebilecekler.

Ekstra Hizmetler ve Güvenlik Önlemleri

PTT ve Ziraat Bankası mobil hizmet araçları Kapıkule Gümrük Kapısı'nda konumlandırılmış ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca ilave Saymanlık vezneleri açılmıştır. Gümrük sahalarında vatandaşlar için dinlenme alanları ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal alanlar oluşturulmuş, gerekli trafik düzenlemeleri yapılmıştır.

Vatandaşların Memnuniyeti

Yıllık tatillerini yapmak için yola çıkan gurbetçiler, vatanlarına kavuştuklarında yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler. Almanya'da yaşayan Mustafa Turgut, "Vatanımıza, toprağımıza kavuştuk. Yolculuk çok zor geçti. Sırbistan'da 6-7 saat güneşin altında bekledik. Vatanımıza geldiğimiz için çok mutluyuz." dedi. Belçika'da yaşayan Adalet Bitiş ise, "Vatana kavuştuk, çok sevinçliyiz, heyecanlıyız, gururluyuz. Bu zahmeti vatanımız için çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu tedbirlerle, gurbetçilerin sınır kapılarından geçişleri daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek.

Kaynak: ENSONHABER