Ticaretin Artırılması ve İş Birliği Konuları

Başkonsolos Iashvili, Türkiye’den tavuk ve patates almak istediklerini, ayrıca cilt bakım kremleri ve diş tedavisinde kullanılan malzemeleri almak isteyen Gürcistan firmalarının bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, Tiflis ve Batum bölgesinde soğuk hava deposu inşaatlarında kullanılmak üzere panel ihtiyaçları olduğunu belirtti.

UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı UMKE, Kafkasör Yaylası’nda Yeni Gönüllülerini Eğitti: 23 Sağlık Personeli UMKE Ekibine Katıldı

Turizme Katkı Sağlayacak Uçak Seferleri

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Gürcistan ile Türkiye’nin ticaretini her geçen gün artıran iki önemli komşu olduğunu belirtti ve Trabzon'un Gürcistan’a en fazla ihracat yapan iller arasında önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Çelebi, Tiflis – Trabzon direkt uçak seferlerinin başlatılmasıyla ilgili bir süredir görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Gürcistan’daki iki havayolu şirketiyle görüşmeler yaptıklarını ve Trabzon’da bu firmaların garanti koltuk taleplerinin karşılanmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin de dahil olduğu çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çelebi, bu seferlerin sadece sağlık turizmi odaklı olarak düşünülmemesi gerektiğini, ticarete ve turizme de önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Örnek olarak Bakü seferlerinin haftada 4 kez yapıldığını ve sonuçtan memnun olduklarını dile getirdi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU