Sıcaklıklar Hamsi Avını Geciktiriyor

Şahan Gökbakar’dan Uzungöl'e Olay Gönderme: “Hallstatt Gibi Olabilir miydik?” Şahan Gökbakar’dan Uzungöl'e Olay Gönderme: “Hallstatt Gibi Olabilir miydik?”

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, deniz suyu sıcaklığının hâlâ 25-26 derece olduğunu ve hamsinin avlanabilmesi için suyun soğuması gerektiğini belirtti. Mutlu, "Ekim ayı başında hamsi kendini göstermeye başlayabilir," dedi. Karadeniz hamsisinin kalitesi ve ekonomiye katkısının büyük olduğunu vurgulayan Mutlu, sıcaklıkların düşmesiyle bol bir hamsi sezonu beklediklerini ifade etti.

Balıkçıların Umudu Hamsi

Balıkçılar, hamsinin deniz dibine kaçtığını ve avlanmak için havaların soğumasını beklediklerini söylüyor. 14 yıllık balıkçı Mehmet Özen, "Palamut bol, hamsi de havalar soğuyunca tezgahlarda olacak," dedi. 44 yıllık balıkçı Mehmet Üstün ise hamsinin geç görünmesine rağmen bol avlanacağı günü beklediklerini belirtti. Gökmen Aydın ise palamut bolluğunun sürdüğünü, hamsinin de ekim ayı ile bol olacağını umut ettiklerini söyledi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN