NE YAPSAK ANLATAMIYORUZ?

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor! Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarından Tarihi Mesaj: 45 Yıllık Mücadele Yeniden Alevleniyor!

Şiddet ve suç oranlardaki artışın şakaya gelir bir tarafının olmadığını belirten Solak şunları söyledi: “Yıllardır kendimizi yırtıyoruz bilimsel verilerle projelerle basın açıklamalarıyla anlatmaya çalışıyoruz. Ama yol katledemiyoruz.” Ülkemizde yaşanan şiddet ve suç olaylarında ölen de öldüren de artık neredeyse ya çocuk yada genç olduğunu belirten Solak “Toplumsal bir seferberlik ilan ederek eğitim ve bilimle bu işi kökünden çözmeliyiz” diye konuştu.
DAHA KAÇ NARİN ÖLMELİ?

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın haberi tüm Türkiye'yi derinden sarsarken çocuklara yönelik suçların artış oranı dikkat çekti. Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre, çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçlarının 2023 verileri ortaya çıktı. 2023 yılında çocuklara cinsel istismar konusunda açılan dosya sayısı 66 bin 138'e çıktı. Ancak mahkemelerde görülen çocukların cinsel istismarı dava sayısı 14 bin 919 olarak kaydedildi. 2023 yılında çocuk istismarı dosyalarındaki büyük artışla 66 bin 138 çocuk istismar edilmesine rağmen bu istismar davalarında yalnızca 7 bin 88 kişi mahkum edildi. Şiddetle Mücadele Vakfı(HEGEM) Başkanı Adem Solak “Toplum olarak bir olaya odaklanıyor bir-iki gün içinde unutuyor günlük yaşama devam ediyoruz. Bunun adı duyarlılık değil. Daha kaç Narin ölecek ki aklımız başına gelsin” dedi. Şiddet ve suç oranlardaki artışın şakaya gelir bir tarafının olmadığını belirten Solak şunları söyledi: “Yıllardır kendimizi yırtıyoruz bilimsel verilerle projelerle basın açıklamalarıyla anlatmaya çalışıyoruz. Ama yol katledemiyoruz. Ülkemizde yaşanan şiddet ve suç olaylarında ölen de öldüren de artık neredeyse ya çocuk yada genç olduğunu belirten Solak “Toplumsal bir seferberlik ilan ederek eğitim ve bilimle bu işi kökünden çözmeliyiz.”

Muhabir: AYŞE SANCAK