Celil Hekimoğlu, ‘İstanbul’da oynayacağımız Beykoz Anadolu spor futbol maçımız için çıktığımız deplasmanda tüm masraflarımızı karşılayan Sayın Şemsettin Hancı kardeşime  yürekten teşekkürler’ dedi  ve bordo-mavi kalp emojisi birlikte  duyurdu.

BOTANİK ONARIMDA OLACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Botanik’in iki gün süreyle hizmete kapanacağını açıkladı. Bakım ve Onarım çalışmaları dolayısıyla kapatılacak olan Trabzon Botanik, 7-8 Ekim tarihlerinde hizmet veremeyecek. Büyükşehir Belediyesi, bu konuda vatandaşları bilgilendirdi ve uyardı. Biz de Botanik için plan yapan vatandaşlarımıza duyurmuş olalım.

Konum Gülbahaharhatun Konum Gülbahaharhatun

ZORLUOĞLU’NUN KÜÇÜK MUTLULLUĞU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanlarından, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, birkaç gündür memleketi Trabzon’da. Çaykara’da köy evinde istirahat ediyor. Zorluoğlu, eşi Sevcan Hanımla Uzungöl manzaralı fotoğraf paylaştı ve şu notu ekledi: “Küçük bir mutluluk istiyorum. O kadar küçük olsun ki, istemesin kimse benden onu…”

SOKAK CANLARINA HAYAT VERDİ

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde 20 köpeği sahiplendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç şehirde örnek bir davranışa imza attı. Başkan Genç, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliğe katıldı. Etkinlik, Çağlayan Mahallesi'ndeki Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Başkan Genç, eşi Arzu Genç ile birlikte, birçok ilköğretim okulundan öğrenciler, öğretmenler ve hayvansever derneklerin temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan, hayvanlara bakmanın bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, “Bu sorumluluğumuzu inancımız ve görevimiz gereği yerine getirmeliyiz. Kur'an-ı Kerim’de hayvanların isimleriyle anılan birçok sure bulunmaktadır. Bizlere emanet edilen bu canlılarla ilgili önemli projelere imza attık” dedi. Son zamanlarda sokak hayvanlarının toplanması sık sık gündeme gelirken Başkan Genç’in bu girişimi alkış topladı.

KOKARCA POPÜLASYONU ARTIYOR

Doğu Karadeniz bölgesinde yoğun bir şekilde ortaya çıkan kahverengi kokarca zararlısı bu yıl fındık hasadında oldukça verimi düşürdü. Sezonun sonlanması ile beraber kokarcalar Araklı ve Arsin ilçelerinde evleri istila etmeye başladı. Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlar durumdan oldukça şikayetçi. Uzmanlar ise kahverengi kokarca zararlısının önümüzdeki yıllarda artış göstereceğine işaret ediyor. Sosyal medyada ise vatandaşlar kokarcaya önlem alınsın paylaşımları ile konuya dikkat çekmeye çalışıyor. Kahverengi kokarca zararlısının önümüzdeki günlerde bölgeye zarar vereceği aşikar umarız ki alının önlemler ile bunun önüne geçilebilir.

DANIŞMAZ BIRAKTI

 Trabzon’da Büyük Birlik Partisi’nde bayrak değişimi yaşandı.  İşlerinin yoğunluğu nedeniyle BBP Trabzon İl Başkanlığı görevinden ayrılan Muharrem Danışmaz’ın yerine BBP Trabzon İl Başkanı Adem Aydın oldu. Aydın, Danışmaz Yönetiminde İl Başkan Yardımcısı olarak görev alıyordu.

AKÇAHASAT TESİSİNDE ÜRÜN ALIMLARI DEVAM EDİYOR

Akçaabat Belediyesi tarafından, ilçedeki tarımı ve çiftçileri desteklemek amacıyla açılan Akçahasat Tesisi, aronya ve kokulu üzüm alımlarına devam ediyor.  Aronya Meyvesi ve Kokulu Üzüm hasat mevsiminde Akçahasat Tesisi, 2 Eylül 2024 tarihi itibari ile alımlara başladı. Bir aylık süre içerisinde Akçahasat Tesisi, 2082.8 kilogram Aronya Meyvesi ve 300 kilogram Kokulu Üzüm alımı yaptı.  Piyasa koşullarıyla birebir alımlar yaparak çiftçiyi destekleyen Akçaabat Belediyesi’ne ait Akçahasat Tesisi yetkilileri, ürün alımının Ekim Ayı sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

AZİZOĞLU’NUN SABAH SÜRPRİZLERİ

Trabzon’un Sürmene ilçe belediye başkanı Hüseyin Azizoğlu, çocukları çok sever. Azizoğlu, dün sabah belediyedeki mesaisine geldiği zaman ilkokul öğrencilerini karşısında gördü. Azizoğlu, çocuklarla bir süre sohbet ettikten sonra makamında ağırladı. Azizoğlu, “Sabah sürprizlerim. Bana enerji kattılar” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ