Heyelan ve Sonrası: Evine Ulaşamayan Aile
Tufan Çelenkoğlu ve ailesi, 2 yıl önce evlerine ulaşım sağlamak amacıyla 600 bin TL harcayarak beton bir yol yapmıştı. Ancak, evlerinin yakınında meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan dev kaya parçaları yolu kapattı. Şans eseri Çelenkoğlu ailesi, afetten yara almadan kurtulsa da, yaklaşık bir yıldır evlerine ulaşamıyorlar.

Trabzon Ortahisar Belediyesi Ekim Ayı Toplantısı: 2025 Bütçesi Görüşüldü Trabzon Ortahisar Belediyesi Ekim Ayı Toplantısı: 2025 Bütçesi Görüşüldü

Belediye, heyelan riskini azaltmak için istinat duvarı yapma kararı aldı. Ancak, evinin yanındaki araziyi kullanan komşusu, bu duvarın yapılmasına izin vermedi. Komşusunun itirazı yüzünden belediye müdahale edemedi ve Çelenkoğlu ailesi evlerinden uzak bir yaşam sürmek zorunda kaldı.

"Yolumuza İzin Vermedi, Eşyalarımızı Alamıyoruz"
Çelenkoğlu, komşusunun izni olmadan belediyenin duvar yapamayacağını belirterek, "Yaya dahi evimize ulaşılamıyor, eşyalarımız evimizde ama giremiyoruz. 3 aydır çayımı toplayamıyorum. 600 bin lira harcadık, ama eve gidemiyoruz. Mecbur kalıp ilçe merkezine taşındık" dedi.

Çelenkoğlu, yer sahibinin itirazı yüzünden mağduriyet yaşadıklarını dile getirirken, belediyenin de durumu çözme noktasında çaresiz kaldığını belirtti.

Kaynak: iha