Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, katıldığı bir programda eğitimle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Akar, eğitimin amacının sadece bilgi edinmek olmadığını vurgulayarak, "Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma" dedi.

Akar, açıklamasında şu noktaları da dile getirdi: "Eğitimin amacı, çocuklarımıza Allah'tan korkmayı, kuldan utanmayı, vatan sevgisini ve millet sevgisini aşılamak olmalıdır. Eğer bu değerleri verirsek, çocuklarımız nereye giderse gitsin, başkaları için iyilik yapmayı öğrenirler ve milli manevi değerlerimizi taşırlar."

Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’ Büyükşehir’den Hareket Çağrısı: ‘Bisikletini Al Gel!’

Ayrıca, eğitimde yaşanan eksikliklere dikkat çeken Akar, "Eğitimi doğru bir şekilde vermediğimizde, karşılaşacağımız sorunlar artar. Ateist mi, deist mi, LGBT mi, uyuşturucu mu gibi konularla uğraşmak zorunda kalabiliriz. Bu tür sorunlarla başa çıkmanın yolu eğitimdir. Eğitim konusunda eksikliklerimiz varsa, çocuklarımız ve torunlarımızla aramızda yabancılaşma oluşur" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com