Cenazesi bugün Ankara Karşıyaka Camii’nde kılınacak öğle namazını  müteakiben defnedilecek. Mekanı cennet olsun.

ÇEBİ BÖLGELERDE

AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi, sorumlu olduğu Bayburt ve Sinop’ta kongreleri organize ediyor. Çebi, koordinatörü olduğu Bayburt’ta belediye başkanı Mete Memiş ile bir araya gelerek kongre sürecinin değerlendirmesini yaptı. Ardından hiç mola vermeden diğer koordinatörü olduğu Sinop’a giderek Türkeli ilçe kongresini gerçekleştirdi. Çebi bu aralar Trabzon, Bayburt ve Sinop üçgeninde mekik dokuyacak.

MÜSİAD KENEETLENDİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Trabzon Şubesi üyeleri ile birlikte hasbihalde buluştu. Akçaabat’ta MÜSİAD üyesi Şener Kalkışım’ın sahibi olduğu Cemil Usta’da, MÜSİAD heyetini misafir etti. MÜSİAD üyeleri bir araya geldi, kaynaştı. Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, “Üyelerimiz ile birlikte kaynaştık. Sohbet ettik. Geleceğe dair yapacağımız çalışmaları planladık” dedi.

KÖROĞLU KRİZİ Mİ?

AK Parti Trabzon teşkilatı Tonya ilçe kongresi ile kongre sürecini başlatacaktı. Bugün yapılması planlanan kongre şok bir kararla ileri bir tarihe ertelendi. Yarın yapılacak Çaykara kongresi de ertelendi. Kongrenin ertelenmesinin Tonya ilçe başkanı Cafer Köroğlu ile yaşanan süreçle alakalı olduğu öne sürüldü.  Daha önce devam edeceği kendisine iletilen Köroğlu ile yola devam etmeme kararı alındığı öne sürüldü. Köroğlu'nun genel merkeze davet edildiği ve Köroğlu'nun genel merkezde görüşme yaparak yol haritası çizeceği gelen bilgiler arasında. Kongre ile ilgili tüm hazırlıkların yapıldığı ve delege kartlarının da basılmasının ardından kongrenin iptal edilmesi şok etkisi yarattı. Köroğlu'nun genel merkezle son istişaresini yaparak kararını vereceği gelen bilgiler arasında.

KELEŞ’TEN KAHRAMAN’A DESTEK

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş, görevi bırakacak olan AK Parti ilçe başkanı İsa Kahraman’a destek oldu. Keleş, “Aziz Dostum ben seni yeni tanımadım. 25 yıllık bir kadim dostluğumuz ve arkadaşlığımız var. Hatıralarımız var. Sosyal medyanın ve kumpasların olmadığı şerefli ve siyah beyaz günlere dayanan geçmişimiz var. İlçe başkanı olduktan sonra da bir devrim yaprak tabuları yıktın, siyasi fikirleri ve düşüncelere bakmadan herkesi birleştirdin. Ayrım yapmadın. Tüm mahalle muhtarları ile iş birliği yaparak herkesi kucakladın. İlçemize güzel hizmetler getirmeye çalıştın. Ne yazık ki başarılarını ve halkı kucaklamanı bütünleşmeni ve başarılarını çekemeyen onursuz ve omurgasızlar seni kongreye bir ay kala başarılarınla yıkamayacaklarını anladılar. Sana pusu kurdular, ırkçılık ve bölücülük yaptılar. Beşikdüzü’nde asla unutulmayacaksın. Hakkını helal et” dedi.

İMECİ GELENEĞİ

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde asırlardır geçmişten günümüze kadar gelen imeci usulü ile mısır (talaş) soyma geleneği devam ediyor. Mahalle halkı ir araya gelerek dayanışma içerisinde türküler ve manilerle mısırları koçanından ayırıyor. Koçanından ayrılan mısırlar kuruması için serendere seriliyor. Ev sahibi tarafından işler bitirildikten sonra yöresel ikramlar yapılıyor. Türk kültürünün en önemli mirası Şalpazarı’nda hayat buluyor.

TRABZON’U TEMSİL ETTİLER

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez ve Genel Sekreter Ali Rıza Kul, Antalya'da düzenlenen 13. Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katıldı, stantları ziyaret etti, Trabzon'un coğrafi işaretli ürünleriyle ilgili ziyaretçilere bilgi verdi. Fuarda Trabzon’u temsil eden TTSO heyeti, ziyaretçilere de kentle ilgili bilgi verdi.

IŞIK VİZE ALDI

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığını iki dönemdir yürüten Gazi Mustafa Işık, üçüncü dönem için yeniden vize aldı. Ülke genelinde 52 şubesi ve 44 temsilciliği bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin kongresinde yeniden başkanlığa seçilen Işık, “Yine, yine, yeniden kaldığımız yerden ışık olmaya devam edeceğim. Hep birlikte başardık, hep birlikte devam edeceğiz’’ dedi.

YARALAR SARILIYOR

Arsin Belediyen Başkanı Hamza Bilgin, geçtiğimiz günlerde ilçesinde etkili olan ve büyük hasara yol açan şiddetli yağışın izlerinin silinmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bilgin, “Afetin izlerini tüm gayretimiz ile silmeye devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz; yol onarım ve bakım, yol açma ve temizleme, kaldırım tamiratı ve büz yerleştirme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.” dedi.

MUHTARIN ANNE ACISI

Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Kuzuluk Mahallesi Muhtarı Mustafa Yavuz, annesini kaybetmenin acısını yaşadı. Merhume Gülüşan Yavuz, ikindi namazına müteakip Kuzuluk Mahallesi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Yavuz ailesine bizler de başsağlığı diliyoruz.

Zorluoğlu Ganita’da Zorluoğlu Ganita’da

Kaynak: HABER MERKEZİ