Görevden Alınan ve Atanan İsimler

Yerlikaya, Süleyman Soylu döneminde AFAD’da önemli görevlere getirilen birçok ismi görevden alarak veya yerlerini değiştirerek Adana, Adıyaman, Ağrı, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bolu, Burdur, Hatay, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon AFAD İl Müdürlüklerine yeni isimler atadı.

İstanbul’da AFAD İl Müdürü Koltuğu Boş Kaldı

Başkan Genç: Umman ile İşbirliği Güçlenecek Başkan Genç: Umman ile İşbirliği Güçlenecek

Uzmanların deprem tehlikesi konusunda sık sık uyardığı İstanbul’da ise AFAD İl Müdürlüğü koltuğu boş kaldı. AFAD İl Müdürü Ercan Akar’ın görevden alınmasının ardından yerine henüz bir atama yapılmadı.

Diğer Görev Değişiklikleri

Isparta’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde öğretmen kadrosunda olan Mahmut Zadeoğlu, kente AFAD İl Müdürü olarak atandı. Bingöl’de ise AFAD Müdürlüğü’nde ambar memuru kadrosunda görev yapan Sedat Doğan, Bingöl AFAD İl Müdür Yardımcısı olarak atandı. Ayrıca 36 kente yeni müdür yardımcısı atandı.

Bu geniş çaplı değişiklikler, AFAD’ın yeni dönemdeki yapılanmasını şekillendirirken, afet yönetiminde daha etkili ve hızlı bir yapının oluşturulması hedefleniyor.

Editör: Birol Sancak