İMAMOĞLU’NUN AİLESİNDEN SERT AÇIKLAMALAR
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının yankıları sürerken, ailesinden dikkat çeken açıklamalar geldi. İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Mehmet Selim İmamoğlu, NOW Haber’e konuşarak gözaltı sürecini ve yaşadıkları şoku anlattı.
DİLEK İMAMOĞLU: “ÇOK KORKUNÇ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”
Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, polis ekiplerinin sahurdan hemen sonra eve geldiğini belirterek süreci şöyle anlattı:
"Buradan herkese sevgilerimi iletiyorum. Sahurdan hemen sonra ekipler geldi. Ekrem Bey’in hazırlanma süreci vardı. Polis ekipleri nazik ve kibar davrandı, buna teşekkür ediyorum. Saat 07.30 gibi evden ayrıldılar."
Gözaltı kararının usulsüz olduğunu savunan Dilek İmamoğlu, yaşananları şu sözlerle değerlendirdi:
"Çok enteresan günlerden geçiyoruz, çok korkunç. Diplomanın iptali usulsüz. Hukukun kağıt üzerinde olduğunu düşünüyoruz ama yaşananlar tam tersini gösteriyor. Önce içeri alıyorlar, sonra delil oluşturmaya çalışıyorlar."
SELİM İMAMOĞLU: “BABAMI TERÖRİST GİBİ ŞAFAK BASKINIYLA GÖTÜRDÜLER”
Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Mehmet Selim İmamoğlu ise gözaltı sürecine sert tepki gösterdi. Babasının sabah saatlerinde şafak operasyonuyla alınmasına isyan eden Selim İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Babamı terörist gibi şafak baskınıyla götürdüler. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Hangi gerekçeyle bu yapıldı? Hukukun bittiği noktadayız."
"ÖNCE DİPLOMA, SONRA GÖZALTI"
Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesinin hemen ardından bu operasyonun gerçekleşmesi, muhalefet cephesinde “siyasi operasyon” yorumlarına neden oldu.
İmamoğlu ailesi, yaşananları hukuksuzluk olarak değerlendirirken, sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu. İmamoğlu’nun avukatlarının önümüzdeki saatlerde detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.