15 Temmuz'un Ekonomiye Etkisi ve İş Dünyasının Mesajları

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı:

Ekonomik Hedefler: 15 Temmuz’da hedef alınan bir Türkiye ekonomisiydi. 2013 yılında IMF'ye olan borcunu ödeyen, 27 çeyrektir pozitif büyüme kaydeden ve birçok büyük projeyi hayata geçirmeye hazırlanan bir ekonomi vardı.


Maliyet: Darbe girişiminin ilk belirlemelere göre yaklaşık maliyeti 300 milyar lira oldu.


Üretim ve Büyüme: 15 Temmuz’dan bu yana toplam 110 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kuruldu. Şimdi 403 OSB ile üretime devam ediyoruz.

DEİK Başkanı Nail Olpak:

Milli Birlik ve Ekonomi: Devletinin yanında olan güvenlik kuvvetleri ve vatan uğruna canını feda eden milletimizin dünyaya örnek duruşu sayesinde geleceğimize uzanan eller kirli emellerine ulaşamadı.
Ticari Diplomasi: Türk iş dünyasının “Dünyaya Açılan Penceresi” olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç:

Ekonomik Güç: Yeni 15 Temmuz kalkışmalarını engelleyecek başlıca unsur, ekonomide ve ticarette güçlü olmaktır. Her alanda ülkemizin güçlü ayakta durma kabiliyeti çok önemlidir.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe:

Milli İrade ve Demokrasi: Türkiye’nin demokrasiye olan bağlılığı ve milli iradenin üstünlüğü hiçbir güç tarafından sarsılamaz. 15 Temmuz’da milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden hain darbe girişimini kınıyoruz.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

Demokrasi ve Ekonomi: Oda-borsa camiası olarak demokrasinin ve milletin yanındayız. Türkiye, hain ve alçakça bir saldırıyı geri püskürterek gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmediğini gösterdi.


İKMİB Başkanı Adil Pelister:

Birlikte Güçlüyüz: Demokrasimizi korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Kimya sektörü olarak ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlıyoruz.


ASO Başkanı Seyit Ardıç:

Milli İrade: Aziz milletimiz, iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını tüm dünyaya ilan etti. Ankara Sanayi Odası olarak milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü:

Üretim ve Büyüme: FETÖ ve işbirlikçilerinin hain girişimlerine en büyük cevabı daha çok üreterek verdik. 15 Temmuz’dan bu yana toplam 110 OSB kuruldu ve ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken:

Diriliş: 15 Temmuz sadece bir direniş değil, aynı zamanda bir dirilişin adıdır. Ülkemizin huzur ve refahını tehdit eden her türlü hain girişimin karşısında durmaya devam edeceğiz.

İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu:

Altın borcu olan şimdi yandı! Ünlü ekonomist kara haberi verdi Altın borcu olan şimdi yandı! Ünlü ekonomist kara haberi verdi

Güçlü Türkiye: Milletimiz, 8 yıl önce tüm dünyaya demokrasiyi savunma iradesini gösterdi. Birlik ve beraberlik içinde aşamayacağımız engel yoktur. Daha güçlü bir Türkiye'yi birlikte yaratacağız.

İş dünyası temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla verdikleri mesajlarda, Türkiye’nin güçlü bir ekonomi ve demokrasiye sahip olduğunu vurguladı. "Hainlere inat, daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha hızlı büyüme ve güçlü Türkiye" hedefiyle çalışmaya devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak: TAKVİM