Samsun’da yer alan okul, tıbbi alet üretiminde dünyada üçüncü, Türkiye’de ise ilk sırada bulunan firmalara nitelikli eleman yetiştiriyor. 300 öğrenci kapasiteli okul, her yıl 70 mezun veriyor. Öğrenciler, CNC makineleri ve diğer ekipmanlarla eğitim alarak, kliniklerde ve ameliyat ortamlarında kullanılacak cerrahi aletlerin üretimini öğreniyor.

İstihdam Garantisi

Okul Müdürü Fatih Aydın, Medikal Sanayi İnovasyon Derneği (MEDİKÜM) ile yapılan protokol sayesinde mezun öğrencilerin tamamına istihdam garantisi sağlandığını belirtti.

Aydın, öğrencilerin Solidworks ve Autocad gibi çizim programlarını öğrendiğini ve projelendirme çalışmaları yapan firmalarda çalışma imkânına sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca, önümüzdeki yıldan itibaren pansiyon hizmetinin başlayacağını ve Türkiye’nin dört bir yanından öğrenci kabul etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerin Görüşleri

Öğrenci Murat Köse, “Buradan mezun olduğumda işim garanti olduğu için bu okulu tercih ettim. Okulda tornalama ve kalıp imalatı gibi dersler görüyoruz. Tıbbi cihaz malzemelerini üretmeyi öğreniyoruz. Diğer öğrencilere buraya gelmelerini öneriyorum” dedi.

Büşra Nur Kabalı ise, “Hastanelerde kullanılan cihazların üretimini öğreniyoruz. Okul bitince sanayide birçok iş imkânım var. Bu okula geldiğim için çok şanslıyım” ifadelerini kullandı.

Kanserden yaşamını yitiren emekli öğretmen, Öğretmenler Günü'nde toprağa verildi Kanserden yaşamını yitiren emekli öğretmen, Öğretmenler Günü'nde toprağa verildi

Sümeyra Odabaş, “LGS puanımla bu okula geldim. Mezun olduktan sonra üniversiteye gidersem ek puan alacağım. Makine mühendisliği ve biyomedikal mühendisliği gibi bölümlere geçiş yapma imkânım var” diye konuştu.

Hümeyra Kartal, “Bu okul nitelikli bir eğitim sunuyor. Hem üniversite imkânım var, hem de iş garantisi var. İstersem hemen üniversiteye devam edebilirim, istersem iş hayatına atılabilirim” dedi.

Tıbbi Cihaz Teknolojileri Lisesi, mezunlarına sağladığı iş garantisi ve kaliteli eğitim ile sektörde önemli bir konumda yer alıyor.

Kaynak: İHA