Bu etkinliklerin amacı, koruma altındaki gençlerin ilgi duydukları alanlarda iş ve meslek sahibi olmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliklerini artırmak ve kariyer planlamalarını yapmalarına yardımcı olmaktır. Etkinlikler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülmektedir.

Üç Aşamalı Bilinçlendirme Programı

1.Mesleki Yönelim Testleri: İlk aşamada gençlere meslek seçimlerinde yardımcı olmak amacıyla bazı testler uygulanarak mesleki yönelimleri belirlenmektedir.

İkinci el araçlar için flaş karar! Artık sadece böyle satılacak İkinci el araçlar için flaş karar! Artık sadece böyle satılacak

2.Mesleki Bilgilendirme: İkinci aşamada, belirlenen mesleklerle ilgili uzman kişiler tarafından detaylı bilgilendirmeler yapılmaktadır.

3.Saha Çalışması: Üçüncü aşamada, gençlerin mesleklerin çalışma şartlarını yerinde gözlemlemeleri sağlanmaktadır.

İŞKUR Trabzon İl Müdürü Servet Kaba, bu etkinlikler sayesinde çocukların meslekleri yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti. "Bu programlar sayesinde alanında deneyimli, mesleki bilgi ve tecrübesi olan kişiler ile çocuklarımızı bir araya getiriyoruz. Çocuklar hem meslekler ile ilgili teknik bilgileri, mesleklerin avantaj ve dezavantajlarını hem de iş hayatındaki tecrübeleri dinleme şansı buluyor. Programın son aşamasında ise, mesleklerin hangi koşullarda icra edildiğini, hangi materyallerin kullanıldığını, işin hangi aşamalar sonucunda ortaya çıktığını görmeleri, işyeri disiplinine ve çalışma yaşamına ilişkin farkındalık kazanmaları açısından tanıtılan mesleklerin yapıldığı işyerlerini ziyaret etmelerini sağlayarak çalışma şartlarını yerinde görmelerini planlamaktayız" dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN