Eylül Ayında Gram Altında Yükseliş Beklentisi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, eylül ayına sayılı günler kala gram altın için kritik tahminlerde bulundu. YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda, elinde altın bulunduran yatırımcılara seslenen Memiş, gram altının 3000-3500 lira aralığında olmasını beklediğini belirtti. Memiş, yatırımcılara altınlarını tutmaya devam etmelerini tavsiye etti.

Borsa İstanbul ve Dolar Üzerine Yorumlar

Memiş, Borsa İstanbul'un 9668 puandan günü tamamladığını ve borsadaki düşüşlerin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, dolar kurundaki değer kaybına dikkat çeken Memiş, doların serbest piyasada 34 lira üzerine çıktığını ve bankalardaki dolarların fiziki olarak çekilip serbest piyasada satılmasının daha karlı olacağını belirtti.
Piyasalarda Buyuk Dusus Altin Dolar Ve Euro Eridi R8 W

Fed Açıklamaları ve Ons Altın

Memiş, Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından doların değer kaybettiğini ve ons altının 2510 dolar seviyelerinde olduğunu vurguladı. Hafta içinde ons altının 2470 dolara kadar gerilediğini ve bu seviyeden alımların gerçekleştiğini belirtti. Önümüzdeki hafta ons altın için 2520 dolar direncini ve 2497 dolar desteğini yakından takip edeceğini söyledi.

Gram Altında Yeni Rekorlar Bekleniyor

Kapalıçarşı’da gram altının 2806 liraya ulaştığını ve fiziki tarafta 2813 lira ile tarihi rekor kırdığını belirten Memiş, eylül ayında gram altının 2830-2880 lira aralığında işlem görebileceğini söyledi. Altın yatırımcılarının beklemeye devam etmelerini öneren Memiş, gram altının 3000-3500 lira aralığını görebileceğini ifade etti.

Türkiye tarihinde bir ilk olacak! Dolar ve altın sahipleri aman dikkat Türkiye tarihinde bir ilk olacak! Dolar ve altın sahipleri aman dikkat

İslam Memiş’in bu uyarıları, altın yatırımcıları için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Piyasalardaki bu hareketlilik, altın fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği konusunda merak uyandırıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ