Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun düzenlediği saldırıda 25 Filistinli hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı

Görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait tankların Mevasi bölgesinde Filistinlilerin çadırlarının olduğu bölgeleri bombaladığını ve çadırlarda yangın çıktığını aktardı. Han Yunus ile Refah kentlerine uzanan Mevasi bölgesi, İsrail ordusunun göçe zorladığı Filistinlilerin gitmesini istediği "güvenli bölgeler" arasında yer alıyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır ve Mardin'de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12'ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5'inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5'i de Diyarbakır'da tedavi gören hastalarımızdan, 3'ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Ebu Bekir es-Sıddık Caddesi'ndeki evleri ve şehrin batısındaki konutların tamamını yıktığını belirtti. Sufi, "Askeri operasyonun devam etmesi, geçişlerin kapatılması ve gıda malzemeleri girişinin engellenmesi sonucu Refah'ta gerçek bir insani felaket yaşanıyor." dedi. Ayrıca, Refah'ta hizmet veren bir hastane veya sağlık merkezinin bulunmadığını belirterek, insani şartların ve sağlık koşullarının daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

Refah'ta yaşanan son saldırılarla birlikte, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 37 bin 431 Filistinli hayatını kaybetti, 85 bin 653 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Hac Sırasında Sıcak Hava Felaketi: 577 Hacı Yaşamını Yitirdi Hac Sırasında Sıcak Hava Felaketi: 577 Hacı Yaşamını Yitirdi

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, sokaklarda biriken atıklar ve taşan kanalizasyon sularının Gazze ve kuzey kentlerinde hastalık ve özellikle de salgın riskini artırdığı uyarısında bulunarak, kıtlık nedeniyle insanların bağışıklık sisteminin zayıfladığını ve bu durumun hastalıkların yayılmasını hızlandırdığını belirtti. Dünyaya seslenen Ebu Safiye, "sınır kapılarının açılması, Gazze'ye insani yardım girişinin sağlanması ve kurtarılabilecek durumdaki insanların tamamının kurtarılması için İsrail'e baskı yapılması ve müdahale edilmesi" çağrısında bulundu. Gazze'deki 36 hastaneden 17'si kısmi hizmet verebiliyor ve Refah'ta aktif hastane bulunmuyor.

Kaynak: İNTERNETHABER