İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda, uluslararası bir şebekenin Türkiye'de piyasaya sürmek üzere hazırladığı kaçak veya sahte formalar takibe alındı.

Güngören ve Esenler ilçelerinde tespit edilen 2 iş yeri ve bir depoda yapılan eş zamanlı operasyonda, 5 şüpheli yakalandı. Operasyonda, dört büyük kulübün futbol A takımlarına ait olduğu belirlenen 180 bin 324 forma ve antrenman eşofmanı ele geçirildi. Operasyonun ardından şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

İlgili kurumlar, ele geçirilen formaların sahte veya kaçak olup olmadığını incelemek üzere çalışmalarına devam ediyor. Operasyonun, 2024-2025 futbol sezonu öncesinde milyonlarca liralık vurgun yapmayı planlayan bir şebekeyi çökertmeyi amaçladığı belirtiliyor. Ele geçirilen ürünlerin hangi sezonlara ait oldukları ve sahte olup olmadıklarıyla ilgili detaylar, ilgili mercilerin incelemeleri sonucunda ortaya çıkacak.

3. Türkiye Denizcilik Zirvesi İstanbul’da Gerçekleştirilecek 3. Türkiye Denizcilik Zirvesi İstanbul’da Gerçekleştirilecek

Muhabir: TUNCAY UÇKUN