Maçı izlemek için Diyarbakır’a gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, maç öncesi tribünleri selamladı. İstanbulspor, maça ısınmaya şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan tişörtleriyle çıkarak dikkat çekti.

Papara Park’ta Oynanacak Trabzonspor - Kayserispor Maçı Biletleri Satışa Çıktı Papara Park’ta Oynanacak Trabzonspor - Kayserispor Maçı Biletleri Satışa Çıktı

Maçın başlamasından hemen önce İstanbulspor, sahaya "ÖNCE VATAN" yazılı pankartla çıkınca, Amedspor tribünlerinden ıslıklar yükseldi. Bu durum, tribünlerde kısa süreli bir gerilim yarattı.

Eşbaşkanın İsmi Protokole Yazılmadı

Maç sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun’un ismi protokol listesine yazılmadığı için taraftarların arasına inerek maçı izledi. Bunun üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve Diyarbakır’daki bazı STK temsilcileri de protokolü terk ederek Doğan Hatun ile birlikte maçı izledi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da protokolden ayrıldı.

Maçın Gelişmeleri ve Sonuç

Karşılaşmanın 56. dakikasında Amedspor'dan Uğur Adem Gezer, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İstanbulspor, 77. dakikada Emir Kaan Gültekin’in attığı golle 1-0 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi. İstanbulspor, gelecek haftada sahasında Şanlıurfaspor'u ağırlayacak, Amedspor ise Sakaryaspor deplasmanına konuk olacak.

İstanbulspor Teknik Direktörü’nden Diyarbakır’a Teşekkür

Basın toplantısında konuşan İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve silah arkadaşlarını anarak konuşmasına başladı. Korkmaz, Diyarbakır’da gördükleri misafirperverlikten çok etkilendiğini belirterek, “Maçı bir kenara bırakın, sizi tanıdığımıza çok mutluyuz. Diyarbakır halkına gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Bu misafirperverliğin altında ezilmemek için sizleri İstanbul’da en iyi şekilde ağırlayacağımızı söylemek istiyorum," ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYŞE SANCAK