İstinaf Kararı Hukukun Üstünlüğünü Test Edecek
Sibel Suiçmez, Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davanın kritik bir aşamaya geldiğini belirtti. Davanın İstinaf Mahkemesi’nde olduğunu ve bu mahkemenin vereceği kararın Türkiye'nin bir hukuk devleti olup olmadığını göstereceğini ifade etti. Suiçmez, yerel mahkemenin kanuna ve hukuka aykırı bir karar verdiğini belirterek, İstinaf Mahkemesi’nin bu kararı düzelteceğine inandığını söyledi.

Yargıya Güvenin Yeniden İnşa Edilmesi Şart
Suiçmez, kararla ilgili yaptığı açıklamada, İstinaf Mahkemesi’nin doğru bir karar vermesi durumunda yargıya olan güvenin yeniden inşa edileceğini vurguladı. Aksi durumda ise yargının siyasallaştığı algısının güçleneceğine dikkat çekti. “Yargı siyasetten bağımsız olmalı, aksi takdirde hukuka güven kalmaz” diyerek, yargının siyaset tarafından kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

Başkan Genç: "Gençlerimiz, Geleceğin Mimarlarıdır!" Başkan Genç: "Gençlerimiz, Geleceğin Mimarlarıdır!"

Sessiz Kalmayacağız
Sibel Suiçmez, hukuk çiğnendiğinde buna karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı. "Kimse bizden yargı eliyle hukukun çiğnenmesini kabul etmemizi beklemesin" diyerek, CHP olarak bu tür yargı kararlarının karşısında duracaklarını ifade etti.

Türkiye’de yargıya olan güvenin sarsılmaması için doğru kararların verilmesinin önemine dikkat çeken Suiçmez, İstinaf Mahkemesi'nden adaletin yerini bulmasını beklediklerini belirtti.

Muhabir: AYŞE SANCAK