“Cumhuriyetimizin Korunması İçin Mücadele Edeceğiz”
Erkan, açıklamasında İYİ Parti'nin devletin bütünlüğü ve temel değerlerine yönelik her türlü tehdidin karşısında olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Biz İYİ Partililer, her zaman milletimizin yanında olacağız. Cumhuriyet’in korunması gerektiğinde ne yapılması gerektiğini dosta da düşmana da göstereceğiz. Türk milletinin hasmı olan herkes, bizim de hasmımızdır. Bu ülkenin birliğini bozmak isteyenlerin karşısında dimdik duracağız. Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulunmadı, kupon toplayarak alınmadı.”

“Atatürk’ün İzinden Ayrılmayacağız”
Erkan, Türk Milliyetçiliği’nin İYİ Parti için çok önemli bir değer olduğuna vurgu yaparak, mücadelelerinin Atatürk'ün izinden sapmadan devam edeceğini belirtti:
“Türk milliyetçiliği, vatanımızı emperyalizmden kurtaran ve Cumhuriyetimizi kuran ruhun adıdır. Daha huzurlu, gelişmiş ve onurlu bir Türkiye için mücadele veriyoruz. Ne engellerden yılacağız ne de mücadeleden yorulacağız.”

“Vatanseverleri İYİ Parti’ye Davet Ediyorum”
Erkan, açıklamasının sonunda Trabzon’daki tüm vatanseverlere ve Atatürkçülere çağrıda bulunarak, birlik olma zamanı olduğunu söyledi:
“Anadolu coğrafyası hata kabul etmez. Bugün millet olarak büyük bir mücadele vermek zorundayız. Herkesi İYİ Parti’ye davet ediyorum. Gün, kırgınlıkları bir kenara bırakıp devletimizin geleceği için emek verme, mücadele etme günüdür.”

MHP Trabzon İl Başkanı Kim Olacak? Güçlü İsimler Gündemde MHP Trabzon İl Başkanı Kim Olacak? Güçlü İsimler Gündemde

Erkan, Numan Kurtulmuş’un açıklamalarını kabul edilemez bulduklarını yineleyerek, Türk milletinin ve devletinin geleceği için sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Trabzon, İYİ Parti, Numan Kurtulmuş, Anayasa, Cumhuriyet, Atatürk

Muhabir: AYŞE SANCAK