Şehrimizde söyleşi, sergi ve konserlerin düzenlenmesini destekliyoruz fakat yöremizin sanatçılarının organizasyon dışında tutulmasına anlam veremiyorum. Bu festivalde ne geçmişimiz var ne kültürümüz" dedi.

"Kültür Festivali Değil AK Parti Etkinliği…"

Aydın, "Trabzon’daki bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, bilim insanlarının, sanatçıların ve entelektüellerin bulunması gereken organizasyonda sadece iktidar partisi yetkilileri vardı. Trabzon Kültür Festivali değil adeta AK Parti etkinliğini çağrıştıran bir organizasyon ile karşı karşıyayız. Bunun yanında yerel basının tamamen festivalden soyutlanmaya çalışılması en büyük yanlışlardan biridir" ifadelerini kullandı.

Giorgi Jangiava, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Büyükelçisi Olarak Atandı Giorgi Jangiava, Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Büyükelçisi Olarak Atandı

"17 İlçede Ses Seda Yok"

Festival programının diğer ilçelere ve turistik bölgelere yayılmadığını belirten Aydın, "Trabzon Merkez haricinde etkinliklerin düzenlenmemesi, festivali sınırlı bir görünümden kurtaramamıştır. Sümela Manastırı’nın adının kullanılması ama Sümela’ya festivalde hiç yer ayrılmaması bu durumun en çarpıcı örneğidir" dedi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN