"Çay Üreticisi Ton Başına 7 Bin TL Zararda"

Erkan, “Çaykur, dekar başına 25 kilo çay alacağını beyan etmiştir. Çaykur alımlarda kota uygulayacağını açıklayınca, özel sektör bunu fırsat bilerek üreticinin çayını kilo başına 19 TL’den 12 TL’ye indirmiştir. Özel sektör 12 TL’den çay alıyor. Yani üretici ton başına 7 bin TL zararda. Akıl alır gibi değil. Üretici sahibi ortada kaldı. Nerede bu devlet, nerede bu hükümet?” ifadelerini kullandı.

"Emek Hırsızlığı ve Mağduriyet"

Bu durumun üreticiler için adeta bir emek hırsızlığı anlamına geldiğini belirten Erkan, devletin bu sürece acilen müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Erkan, “Çaykur’un dekar başına kota miktarını düşürmesiyle birlikte özel sektör firmaları çay fiyatlarını 12 TL’ye kadar düşürdü. Bu durum üreticileri mağdur etti. Çaykur, üreticileri özel sektörün insafına terk etti,” dedi.

Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak Devlet resmen açıkladı! Dolar aralık ayında bu rakama çıkacak

Devlete Müdahale Çağrısı

Erkan, yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulmasını talep etti ve “Devlet, üreticinin yanında olmalı ve bu mağduriyeti gidermelidir. Üreticilerin emeğine sahip çıkılmalı ve hak ettikleri değeri almaları sağlanmalıdır,” ifadeleriyle çağrısını yineledi.

İyi Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Erkan'ın açıklamaları, çay üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, devletin ve ilgili kurumların bu duruma acil çözüm bulması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: AYŞEN KARABİNA