Vali Yıldırım ve Başkan Kara’dan Yılın Ahisi Yaşar Ercin’e Ziyaret: Ahiliğin Değerleri Yaşatılıyor Vali Yıldırım ve Başkan Kara’dan Yılın Ahisi Yaşar Ercin’e Ziyaret: Ahiliğin Değerleri Yaşatılıyor

"Fındık Artık Gelir Kapısı Olmaktan Çıktı"

Aydın, fındığın Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ancak açıklanan fiyatların üreticiyi tatmin etmediğini vurguladı. “Hasat zamanı 130 TL olarak açıklanan fındık alım fiyatı, bugün 110 TL’nin altına düştü. Eylül bitmeden sorunlar daha da büyüyor. Üreticilerimiz yalnız bırakıldı, hükümet acilen sahip çıkmalı” dedi.

Tarım Politikalarında Sessizlik Eleştirisi

Fındık üreticilerinin kokarca böceği gibi zararlılardan da olumsuz etkilendiğini belirten Aydın, hükümetin tarım politikalarındaki sessizliğini ve etkisizliğini eleştirdi. "Emeğinin karşılığını alamayan üretici, çok yakında bunun hesabını soracaktır" diye konuştu.

"Bu Millete İhanet Ettiniz"

Fındık tarımıyla uğraşan vatandaşların, artan maliyetler nedeniyle kâr edemediğini söyleyen Aydın, “Bu millete ihanet ettiniz, ter döken hemşehrilerimize ayıp ettiniz” ifadeleriyle hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY