AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki AK Partili Selahaddin Çebi’den CHP Lideri Özgür Özel’in "Rakı" Vaadine Sert Tepki

Turizm Acil Eylem Planı Oluşturulmalıdır

Aydın, yaylalardaki tahribatlar ve altyapı yetersizliğine dikkat çekerek, acil eylem planı oluşturulması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde turizm sektöründe bataklar oluşacağını ve bu durumun birçok sektöre sıçrayarak binlerce turizm emekçisinin işsiz kalacağını belirtti.

"Bunlar Turist Değil, Bunlar Hırsızdır"

Aydın, yabancı uyruklu kişilerin turizm alanında ilerlemesini eleştirerek, Trabzon’da kayıt dışı işletme sahiplerine yönelik sert ifadeler kullandı. Aydın, "Hiçbir kaydı olmayan kişilerin açtığı işletmeler, büyük bir sorun haline gelmiştir. Şehrimizin turistlere kötü örnek olmasına izin veremeyiz" dedi.

"İşlevsiz Toplantılarla Sorun Çözülemez"

Aydın, Trabzon’daki ruhsatlı otellerin doluluk oranının %50 civarında olduğunu ve bu oranın kayıt dışı işletmeler yüzünden azaldığını ifade etti. 7464 Sayılı Kanun’un uygulanmaması halinde Trabzon turizminin bataklıktan kurtulamayacağını vurgulayan Aydın, valilerin kanunun uygulanmasında sorumluluk taşıdığını belirtti. Aydın, "Bazı siyasilerin düzenlediği toplantılar ve festivallerle bu iş çözülmez" diyerek turizm sektörü yatırımcılarını ve emekçilerini saygıyla selamladı.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU