Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle ve vatandaşlarla bir araya gelen Aydın, yaptığı açıklamada Araklı'nın uzun süredir ihmal edildiğini ve ilçenin büyük sorunlar yaşadığını belirterek, özellikle çöp ve maden çıkarma faaliyetlerine dikkat çekti. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeme taşıma sözü verdi.

"ARAKLI İKTİDARA DESTEK VERMİŞ KARŞILIĞINDA İHANET GÖRMÜŞTÜR"

Milletvekili Yavuz Aydın, Araklı'nın iktidara verdiği desteğin karşılığını alamadığını açıkça ifade ederek, “Araklı gerçekten dertli. Araklı sanki üvey evlat muamelesi görüyor. Verdiği desteğe rağmen, iktidardan hak ettiği karşılığı alamamış bir ilçe olarak karşımızda duruyor. İlçe halkı, yaşanan sıkıntılara rağmen görmezden gelinmiş ve ihmal edilmiştir. Bu ihmaller yetmezmiş gibi Araklı’ya ihanet edilmeye başlanmıştır. Yapılan çöp tesisi, ilçedeki HES ve maden çalışmalarında Araklı ve Araklılı hemşehrilerimiz göz ardı edilmiştir. Buradaki sorunlar insan sağlığına ve doğaya ciddi zarar verecek boyuta doğru ilerlemektedir. Her seçim bir umutla iktidar tarafından kandırılan Araklılı bırakın destek görmeyi, ihanete uğramıştır.” dedi.

"ÇÖP VE MADEN ARAKLI’NIN KANAYAN YARASI”

Başkan Bıyık’tan Yomra’da Yaşayanlara Çağrı: “İkametinizi Yomra’ya Alın” Başkan Bıyık’tan Yomra’da Yaşayanlara Çağrı: “İkametinizi Yomra’ya Alın”

Aydın, özellikle çöp sorununun yıllardır çözülemediğini vurguladı. Ayrıca maden çıkarma faaliyetlerinin doğaya, Karadere Vadisi'ne ve yerel halka zarar vereceğini ifade ederek, bu faaliyetlere karşı sivil toplum örgütlerinin mücadelesini desteklediğini belirterek, “Biz ülke menfaati için madenciliğe karşı değiliz. Ancak doğaya ve Araklı halkına zarar verecek bir faaliyet varsa, bu konuda hassas olunmalı. Ona göre hareket edilmeli yapılacak projelerde sorunlara çözüm bulunmalıdır. Ancak gözlemlediğimiz durum bunun aksini bizlere göstermektedir. Araklı halkının sorunlarına çözüm bulunması bir tarafa, İktidar Araklı’daki sorumluluklarını dahi yerine getirmemektedir. Bu kadar sıkıntının olduğu, bu kadar nüfusun rahatsız olduğu bir ilçede, iktidarın hala bu durumu görmezden gelmesi kabul edilemez. Araklı'nın coğrafyasının bozuldu, halk sağlığı tehlikeye atıldı. İktidar ise bu sorunları sadece görmezden geldi. Artık buna müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

"TBMM’DE ARAKLI’NIN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRECEĞİM”

Yavuz Aydın, Çevre Bakanlığı’na soru önergesi vereceğini ve bu sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağını belirterek, "Bu sorunları çözmek için gereken tüm adımları atacağız. Araklı halkının hak ettiği değeri görmesi için çalışacağız. Yıllardır kanayan sorunların çözümü için elimi değil gövdemi taşın altına koyacağım.” dedi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA