Şahin, “Seçilmiş bir delegenin oy kullanma hakkını gasp edenlerden hesabını sormak ve bunu da kamuoyuna açıklamak İYİ Parti’nin namus borcudur.Sayın Koray Aydın’ın Genel Başkan olmaması için işleyen gizli mekanizmalara, yapılan operasyonlara ve kurulan tezgahlara susmamız ve seyirci kalmamız artık mümkün değildir.” dedi. 


Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın için, “Kendisini siyasete kazandıran insana bile vefasızlık eden, Trabzon teşkilatlarını dinlemeyen ve özellikle Yomra’yı yok sayan bir vekille aynı çatı altında siyaset yapmamız artık mümkün değildir.” diye konuştu. 
İşte Başkan Şahin’in açıklaması;

BAŞ MİMARI KORAY AYDIN’DIR

“İYİ Parti Yomra İlçe Başkanlığı olarak, 2 genel seçim 2 de yerel seçim yaşadık. 2018 ve 2023 Genel seçimlerinde İYİ Parti’nin Trabzon’dan Milletvekilli kazanması için azami gayret gösterdik ve elde edilen başarıda pay sahibi olduk.

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanlığı olarak, 2019 ve 2024 yerel seçimlerinde Yomra Belediye Başkanlığını adayımız Sayın Mustafa Bıyık ile 2 kez üst üste kazanma başarısı gösterdik. İYİ Parti’nin 2019’da Türkiye genelinde kazandığı belediyeler içinde ikinci kez kazandığı belediye sadece Yomra’dır. Bu başarıların elde edilmesinin baş mimarı, Yomra’mızın ve Trabzon’umuzun gururu, Türk siyasetinin değerli ismi, son kurultayınızda İYİ Parti’nin Genel Başkan adayı Sayın Koray Aydın’dır.

YAKINDAN TAKİP ETMİŞTİR

Sayın Koray Aydın, Kurucu Teşkilat Başkanı olduğu dönemden beri baba ocağı Yomra’ya özel bir önem vermiş, en ücra mahallelere ve köylere kadar teşkilatların oluşturulmasını, Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık’ın aday gösterilmesi sürecini, il teşkilatı ve belediye ile uyum ve ahengin sağlanmasını, üye sayısının artırılmasını çok yakından takip etmiştir. Yomra’da İYİ Parti iki dönem üst üste belediye kazandıysa bu en başta Sayın Koray Aydın Bakanımızın, Sayın Mustafa Bıyık Başkanımızın, dönemin ilçe başkanı Yomra ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Sayın Zekeriya Akgül Başkanımızın, önceki dönem Belediye Meclis üyelerimizin, önceki ve sonraki tüm yönetici, üye ve gönüllü arkadaşlarımızın sayesinde olmuştur.

BİZLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR

Yomra halkı Mustafa Bıyık Başkanımıza güvenmiş, teşkilata inanmış ve Sayın Koray Aydın Bakanımızın alnını ak etmiştir. İYİ Parti İl Başkanımız Sayın Fatma Başkan’ın kurultay öncesinde yaptığı açıklamada da belirttiği gibi Trabzon’dan seçilen üst kurul delegeleri ve tüm Trabzon teşkilatları olarak Trabzonlu Genel Başkan Adayı Sayın Koray Aydın’ı destekledik. Bizlere yakışan da buydu.

Ancak ne yazık ki İYİ Parti Kurultayında yaşananlar bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Seçilmesi için emek verdiğimiz ve alın teri döktüğümüz Trabzon Milletvekili Sayın Yavuz Aydın’dan, teşkilatların kararına uyması beklenirken, kendisini Trabzon siyasetine kazandıran Sayın Koray Aydın’a vefa göstermesi beklenirken, tam tersini yapmış, kendi başına hareket etmiş ve bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

SİYASETEN YOK HÜKMÜNDEDİR

Sayın vekilimiz yerel seçimlerde Yomra’nın semtine uğramadı, Sağ olsun Trabzon’un Yomra’dan ibaret olmadığını ispat etmek için Yomra hariç her ilçeye gitti, Yomra Belediye Başkanımızı tebrik bile etmedi, ama kurultaydaki tavrıyla Yomralı ve Trabzonlu Genel Başkan Adayı Sayın Koray Aydın’ın kazanmaması için duruşunu gösterdi ve tarafını belli etti. Artık Sayın vekil bundan sonra Trabzon’da istediği siyasi denklemi kurabilir ve artık herkese Trabzon’un sadece Yomra’dan ibaret olmadığını rahatlıkla gösterebilir. Tüm Trabzon teşkilatlarını ve özellikle de Yomra’yı yok sayan Sayın vekil, bizim nazarımızda siyaseten artık yok hükmündedir. 

Kurultay sürecinde yaşanan önemli bir hayal kırıklığımız da Trabzon il kongresinde üst kurul delegesi olarak seçtiğimiz, 2024 yılında yeniden Yomra Belediye Başkanı seçtiğimiz Mustafa Bıyık Beyin oy kullanma hakkının elinden alınmış olmasıdır.

24 Haziran 2023 tarihinde yapılan 3. Olağan kurultayda üst kurul delegesi olarak oy kullanan Mustafa Bıyık başkanımızın bu kurultay öncesi askıya çıkarılan listede adı ve soyadı hariç tüm kimlik bilgileri kasıtlı olarak yanlış girilmiş ve oy kullanması açıkça engellenmiştir. İtiraz sonuç vermemiştir.

İYİ PARTİ’NİN NAMUS BORCUDUR

Genel Başkanlık görevine seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’na başarılar dilerken kendisinin bu skandalı açıklığa kavuşturmasını, hesabını sormasını ve kamuoyuna da açıklamasını bekliyoruz. Seçilmiş bir delegenin oy kullanma hakkını gasp edenlerden hesabını sormak ve bunu da kamuoyuna açıklamak İYİ Parti’nin namus borcudur. Sayın Koray Aydın’ın Genel Başkan olmaması için işleyen gizli mekanizmalara, yapılan operasyonlara ve kurulan tezgahlara susmamız ve seyirci kalmamız artık mümkün değildir. Bilindiği üzere daha önce Trabzon il teşkilatımız ve Ortahisar ilçe teşkilatımız toptan istifa etmiş, Yomra Belediye Başkanımız da partimizden ayrılmıştı.

KENDİSİNİ SİYASETE KAZANDIRAN İNSANA BİLE VEFASIZLIK EDİLDİ 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Ganita'da Özel Gereksinimli Ailelerle Buluştu AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Ganita'da Özel Gereksinimli Ailelerle Buluştu

Sonuç olarak sırf Sayın Koray Aydın’dan yana taraf oldu diye, kendi belediye başkanının oy kullanma hakkını kasıtlı olarak elinden alan bir partide siyaset yapmamız artık mümkün değildir. Kendisini siyasete kazandıran insana bile vefasızlık eden, Trabzon teşkilatlarını dinlemeyen ve özellikle Yomra’yı yok sayan bir vekille aynı çatı altında siyaset yapmamız artık mümkün değildir. İYİ Parti Yomra İlçe Başkanlığı olarak, tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, 25 mahalle başkanımız ile birlikte, 2’si Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan 9 ilçe Belediye Meclis Üyemiz ile birlikte, tüm Yomra teşkilatları olarak İYİ Parti’den istifa ediyoruz.
Yomra, Trabzon ve Türkiye kamuoyunun bilgilerinize sunuyoruz. “ diye konuştu.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak