Kadın Cinayetleri İçin Birlik Oldular

İstanbul'da Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in ardından, Artvinli kadınlar, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek için sokaklara döküldü. Ellerindeki pankartlar ve dövizlerle yürüyen kadınlar, sloganlar atarak cinayetlere tepki gösterdiler.

“Öfkeliyiz, İsyandayız!”

Yürüyüşte kadınlar adına konuşma yapan Şeniz Aytaş, ülkenin her yerinin suç mahalline dönüştüğünü vurgulayarak, “Öfkeliyiz, isyandayız! Bu ülkede güvende değiliz!” diyerek duruma tepki gösterdi. Aytaş, kadınların güven içinde yaşayamamasının sorumlusunun sadece katiller değil, cezasızlıkla işlenen suçlara göz yuman erkek yargı ve devlet politikaları olduğunu belirtti.

Samsun’da Bilim Benliği: Öğrenciler 55 farklı atölye ile buluştu Samsun’da Bilim Benliği: Öğrenciler 55 farklı atölye ile buluştu

6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’ne Tepki

Aytaş, iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkışını ve 6284 sayılı kanunun tartışmaya açılmasını eleştirerek, “Bu ülkede kadınların öldürülmesine neden olan erkek şiddeti, devlet tarafından sırtı sıvazlanıyor” dedi. Aytaş, kadın düşmanı politikaların artarak devam ettiğine dikkat çekti ve erkek şiddetinin desteklendiğini ifade etti.

Tacize Tepki: Kadınların Güvencesi Yok

Konuşmasında, Beyoğlu'nda bir kadının tacize uğramasına da değinen Aytaş, suçluların kısa süreli gözaltına alınıp serbest bırakıldığını belirterek, “Sosyal medya baskısı olmasaydı, o tacizciler sokakta hala özgürce dolaşıyor olacaktı” dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY