Kadın Kooperatiflerine Destek

"ŞOK’ta Ben de Varım" projesi, kadın kooperatiflerinin ürettiği zeytin, tarhana ve sebze kurusu gibi el emeği ürünlerini ŞOK marketlerinde satışa sunarak yerel üretime ve kadın girişimciliğine destek sağlıyor. Proje, Yıldız Holding Kadın Platformu ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin stratejik ortaklığı ile yürütülüyor.

2023 yılında hayata geçen bu projeyle ŞOK Marketler, kadın kooperatiflerinden 100 binin üzerinde ürün satın alarak, 10 milyon TL’nin üzerinde ekonomik katkı sağladı. Projenin amacı, kadınların üretimde daha fazla yer alarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasına yardımcı olmak.

Yerel ve Uluslararası Destek

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, kadın girişimciliğini destekleyen projelerin şirket vizyonunun önemli bir parçası olduğunu vurgularken, ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel de kadın kooperatiflerinden alınan ürünlerin 250 mağazada satışa sunulduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Belén Sanz Luque de projenin toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomik güçlenme açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Ekonomik ve Sosyal Katkılar

Dünyanın Tek Çörek Otlu Kahve Üreticisi: 67 Ülke Sırada Bekliyor! Dünyanın Tek Çörek Otlu Kahve Üreticisi: 67 Ülke Sırada Bekliyor!

Proje, yalnızca ekonomik kalkınmaya katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında da önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Proje, kadın girişimciler için küresel çapta bir örnek teşkil ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ