İTALYA’DA VİRAL UYGULAMA

İtalya’da viral hale gelen 'bir espresso fiyatına ev' uygulaması vatandaşların dikkatini çekiyor. Ufak bir fiyat artışı yaşayarak yeniden uygulamaya alınan kampanya doğrultusunda Sicilya Adası’nda 3 euro gibi düşük bir rakama ev sahibi olma fırsatı tanınıyor. Başvuru şartları tek tek açıklandı.

3 EURO'YA EV SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ

İtalya’da terk edilen köyleri yeniden canlandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında kullanılmayan evlerin viran hale gelmemesi için ucuz ev projesi başlatıldı. 2019 yılında İtalya'nın güneyindeki Sicilya köylerinde evlerin bir euro gibi düşük fiyatlardan satılması ile birlikte viral hale gelen uygulama bazı yerlerde başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak Sambuca’da taleplere yetişmekte zorlanırken ucuz evler hızla satılıyor.

SİCİLYA'DA UCUZ EVLER GERİ DÖNDÜ

Sicilya Adası’nda 3 euroya satılan uygun fiyatlı evler Amerika Birleşik Devletleri ile Ortadoğu’dan da alıcı buluyor. Satışlar, ekonomiye yaklaşık 20 milyon euro değerinde kazanç sağladı. 2019 ve 2021 yıllarındaki başarısız satışların ardından giderek popülerleşen uygulama Sicilya’da daha yaygın hale getirilmeye başlandı. Ancak uygun fiyatta ev sahibi olabilmek için belirli şartların sağlanması gerekiyor.
Cinque Terre nerede? Cinque Terre kasabalarının isimleri nelerdir?

10 EV SATIŞA ÇIKARILIYOR

Yapılan uygulama kapsamında bu kez 10 ev için 3 euro'luk başlangıç fiyatı belirlendi. Kentin eski bölgelerinde bulunan evlerin yapısal olarak daha sağlam olduğu ifade edildi. 1969 yılında gerçekleşen bir depremin ardından terk edilen evler, yerel yönetimlere ait olması nedeniyle belediyeler tarafından satışa sunulacak. Satışa sunulan evlerin 2 ile 3 yatak odası bulunurken, 80 metrekareden büyük olmadığı da belirtildi. Binalar 2 ya da 3 katlı olup bazılarının terası da bulunuyor.

ÇAYKUR 2. Sürgün Kampanyasında 12 Bin Ton Çay Aldı. 26 Haziran’da Başlayan Kampanyada Üreticilerden Yoğun İlgi ÇAYKUR 2. Sürgün Kampanyasında 12 Bin Ton Çay Aldı. 26 Haziran’da Başlayan Kampanyada Üreticilerden Yoğun İlgi

KONUT DETAYLARI BELLİ OLDU

Açık artırma yoluyla satışa çıkarılacak konutlar için en yüksek teklifi veren sahibi olacak. Bu doğrultuda satın alma fiyatı sembolik miktar olan 3 Euro’dan çok daha yüksek olabilir. Daha önceki açık artırmada evlerin çoğu 5.000 ila 10.000 euro arasında değişen fiyatlarla satıldı.

Satışa sunulan evlerin birkaçı güzel limon ağaçları ve parlak majolika karo zeminine sahip iç avlulara sahip olup birçoğu da oturuma hemen hazır olmayacak kadar kötü durumda. Alıcıların kapsamlı ve yorucu onarım işlerini de üstlenmesi gerekebilir. Yeni sahiplerinin temel bir restorasyon için en az 30 bin euro, tam teşekküllü bir yenileme içinse 200.000 euro üzerinde ödeme yapması gerekecek. Yenileme çalışmalarının satın alma tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde tamamlanması gerekiyor. Bu süreç içerisinde onarım yapılmaması durumunda, 5.000 euroluk depozito kaybedilebilir. İlgilenen başvuru sahipleri, belediye meclisinin web sitesinde İngilizce bilgi, mevcut mülklerin fotoğrafları ve başvuru formlarını bulabilirler.

Kaynak: KARAR