Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte, 13 Mayıs Pazartesi günü, tasarruf ve verimlilik paketinin ayrıntılarını açıklayacak.

Tasarruf için pek çok adım atılacak ve tasarruf edilecek alanlar belirlendi. Kırtasiye giderlerinden, taşıt ve bina alımına kadar birçok harcama kaleminde yüzde 10'dan fazla kesintiye gidilecek. Ayrıca, enerji ve su giderleri ile hizmet içi eğitim harcamalarında da tasarruf sağlanacak.

Yatırım ödeneklerinde ise yüzde 15 oranında kesinti yapılacak. Bu kesintilerle yılın ikinci yarısında 100 milyar liradan fazla tasarruf edilmesi hedefleniyor.

Kamuda tasarruf kurallarına uymayan kamu yöneticilerine idari nitelikte yaptırımlar uygulanacak. Kurallara uymayan yöneticilere disiplin soruşturması veya görevi ihmal suçuna benzer yaptırımlar gündeme gelecek.

Uygulanacak yeni tasarruf ve verimlilik paketi için idari düzenlemeler ve yasa değişiklikleri öngörülüyor. Bazı tedbirler idari düzenlemelerle hayata geçirilecek, yasa değişikliği gerektiren adımlar için ise TBMM devreye girecek. İhtiyaç duyulan yasal düzenlemelerin hızla Meclis'e sevk edilmesi planlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ