YÜKSEK FİYATLAR VE YETERSİZ DENETİMLER

Volkan Kantarcı, turistlerin yüksek fiyatlardan şikâyetçi olduğunu, ancak geçtiğimiz yıla göre daha az şikâyet aldıklarını belirtti. TESOB'un denetimlerinin bu yıl da devam ettiğini vurgulayan Kantarcı, otokontrol sisteminin işletilmesi gerektiğini ve esnafın her gördüğü yanlışı yetkililere bildirmesi gerektiğini söyledi.

VİZE KOLAYLIĞI VE REKABET

Körfez ülkelerinden gelen turistlerin başka ülkelere kaymasının normal olduğunu belirten Kantarcı, Ortadoğu ülkelerine vize kolaylığı sağlayan ülkelerin çoğaldığını ve rekabetin arttığını ifade etti. İngiltere, Bosna Hersek ve Rusya gibi ülkeler, Körfez ülkelerinden gelen turistler için cazip destinasyonlar haline gelmiş durumda.

Türk Hava Yolları TK24 Sefer Sayılı Uçuşta Türbülans Paniği: 6 Kişi Yaralandı Türk Hava Yolları TK24 Sefer Sayılı Uçuşta Türbülans Paniği: 6 Kişi Yaralandı

UZUNGÖL VE BÖLGE TURİZMİNDE CİDDİ KAYIPLAR

Kantarcı, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de de ciddi turist kayıplarının yaşandığını vurguladı. Özellikle beş ve dört yıldızlı otellerin doluluk oranlarının yüzde 60’ın üzerine çıkamadığını belirten Kantarcı, Uzungöl'ün Körfez turistleri için önemini hatırlatarak, bölgedeki turizm kayıplarının doğru aksiyonlarla geri kazanılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA