Bu gerçekten hareketle tüm yatırımlarımızın odağına; Mobilite, Digitalleşme ve Çevreye duyarlılığı yerleştiriyoruz. Sürücüsüz Araçlar ve Akıllı Yollarla Türkiye hızlanıyor dedi.

100. Yıl Coşkusu 100. Yıl Coşkusu


 

GENÇ, CORA VE BAYRAM’DAN MUHTEŞEM ORGNİZASYON

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, önceki dönem milletvekili Salih Cora ve iş insanı Adnan Bayram, Trabzon için muhteşem bir organizasyona imza attı. Trabzonspor’un efsane futbolcusu Miodraj Jesic anısına gösteri maçı organize ettiler. Maç için seçkin isimlerin oluştuğu bir heyetle Sırbistan’a gittiler. Organizasyonun kusursuz geçmesi için de yoğun şekilde gayret gösterdiler. Genç, Cora ve Bayram’ı organizasyona katılan herkes tebrik etti.


 

SÜRECİ DEĞERLENDİRDİLER

AK Parti’de kongre süreci başladı. Partinin Trabzon il teşkilatında teşkilat başkanı Bayram Öztürk’ün başkanlığında kongre komisyon üyeleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Öztürk, “İlçe kongre takviminin istişare edildiği toplantımızı gerçekleştirdik” dedi.


 

ŞEHİR TİYATROSU CANLANIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sezonunda sahnelenecek 3 tiyatro gösterimi için oyuncu seçmeleri düzenledi. Seçmeler sonucunda jüri tarafından belirlenen 25 kişi tiyatroda oynamaya hak kazandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaptığı çalışmalarla şehrin kültür sanat hayatına katkı sunuyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu için Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde oyuncu seçmeleri düzenledi. Seçmelere tiyatroseverler yoğun ilgi gösterirken başarı sağlayan 25 oyuncu, 2024-2025 sezonunda sahnelenecek ikisi yetişkin biri çocuk olmak üzere üç oyunda yer alacak. Seçmelerin jürisinde; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Yurtsever, Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Nuri Nalbantoğlu, Trabzon Devlet Tiyatrosu İl Müdürü Ahmet Uzuner, Trabzon Devlet Tiyatrosu Oyuncuları Ceyhun Gen ve Mahir Elvan yer aldı.
 

BATMAZ’DAN ALPER’E ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz, İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi zabıta daire başkanı Metin Alper’i ziyaret etti. Alper’in Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde kente önemli hizmetler bıraktığına vurgu yapan Batmaz, “Görev yaptığı dönemde tüm Trabzon’un taktirini alan emniyet müdürümüz Metin Alper i yeni atandığı, görev yeri olan ,İBB Zabıta daire başkanlığı makamında ziyaret ettik” dedi.

NÖTR OLARAK GÜNCELLENDİ

Trabzon’da siyasi arenanın aktif isimlerinden Nazım Özcan, heyecanını ateşleyecek yeni bir oluşum olana kadar siyaset durumunu nötr olarak güncelledi. Özcan, “Epeyce uzun bir zaman önce siyasi düşüncelerimi ve beklentilerimi gömdüğümü söylemiş ve mümkünse siyasetle anılmamak istediğimi belirtmiştim.   Hatta ille de siyasi bir sıfat yakıştıracaksanız bu gün siyaset sahnesinde etkisiz eleman konumunda olan Anavatan partisinin eski bir il başkanı olarak anılmak isterim demiştim. Bundan bile alınganlık gösterenler olmuş kendilerince yorumlar yapmışlardı. Kimin ne düşünüp söylediğini artık birinci derecede yakınım değilse dikkate almadığımı da belirtmek isterim.  Bu sıralar dedikodu köşelerinde ismim yeni bazı oluşumlarla geçiyor olsa da şahsımla her hangi bir temas sağlanmamış ve irtibat kurulmamıştır. Ben şu an da yıllar önce verdiğim kararın arkasındayım. Hiç bir siyasi parti ve oluşumla bağım yoktur. Esasen bu siyaset işinden de yoruldum. Bir insan hayatının en kıymetli yıllarını vatana ve millete hizmet yolunda harcadık. Tamamen gönüllülük esasına göre ve hiçbir maddi bir karşılık beklemeden yaptığımız siyaset bir yere kadar ne kadar keyifli ise bir dönemden sonrası da o kadar keyifsiz, samimiyetsiz ve kahpelikle geçmiştir. Bu gün siyaset sahnesinde bir kaç figür hariç genel olarak seviye de hepimizin malumu. Şahsen amiyane tabir ile ‘ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamadık’ desem sanıyorum çok absürt olmaz. Ha hemen şunu da belirteyim ki yaranmak gibi de bir derdim olmadı çok şükür. Bütünüyle kaybolmuş heyecanımı ateşleyecek bir oluşum, hareket hayata geçene kadar mevcut durumumu NÖTR olarak güncelliyor” dedi.

MÜFTÜ ŞAKİR ŞAHİN VEDA ETTİ

Trabzon İl Müftü Yardımcısı Şakir Şahin Bursa-Nilüfer İlçe Müftüsü olarak tayin oldu. Çok yönlü kişiliğiyle Trabzon insanı tarafından çok sevilen, unutulmaz izler ve hizmetler bırakan Müftü Şahin'in şair yönü de var. Şahin şiir yazarak Trabzon'a veda etti.

Elveda Trabzon...

Üç yılı doldurup acı ve tatlı

İşte gidiyorum Elveda Trabzon

Bazen koşar adım bazen kanatlı

İşte gidiyorum Elveda Trabzon

Nice zorlukları aşıpta geldim

Kabıma sığmayıp taşıpta geldim

Artvin'e yakındı koşupta geldim

İşte gidiyorum Elveda Trabzon

Bir ucu Uzungöl biri Sisdağı

Kurarak gönülden gönüle bağı

Kırmadan süzüpte baştan aşağı

İşte gidiyorum Elveda Trabzon

Gönlümde ayrıydı hep Çarşıbaşı

İki yıl götürdüm özenle işi

Bir dostlar gördüm ki yoktur hiç eşi

İşte gidiyorum Elveda Trabzon

Şavşati sende de bulunur kusur

Kimisi küçüktür kimisi küsür

Yükle eşyaları Nilufer'e sür

İşte gidiyorum Elveda Trabzon

Editör: Ayşe Sancak